Рівне:

Створення та просування сайтів

Буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України в Євросоюз, — Зеленський

Головна / Політика 15-гру, 2023, 08:379 prov 1 008
Україна виконала рекомендації Єврокомісії, а після рішення про початок переговорів про вступ до Євросоюзу на державу чекає велика робота. Про це сказав президент Володимир Зеленський у своєму зверненні наприкінці 659-ї доби війни РФ проти України, інформує FREEДОМ.
Він зазначив, що рішення про старт переговорів про членство України, яке ухвалив Євросоюз, є дуже сильним та вагомим результатом як для України, так і для всієї Європи. 
“Справді сильний результат і для України, і для всієї Європи. Ще один крок до повноправного членства України в ЄС. Я дякую всім, хто підтримав, виконав саме те, про що ми домовлялися. Дякую всім в Україні — нашій команді, — хто зробив усе необхідне. Рекомендації Єврокомісії ми виконали. Сумніви ми зняли. Сьогодні — рішення про початок переговорів про вступ у ЄС. Після цього кроку ще будуть наступні. Це велика робота — інтегрувати державу, всі інституції, всі норми — все це до Євросоюзу. Але зробимо. Україна вже не раз доводила, на що ми здатні. Буде й інше переможне рішення — буде час, коли зможемо відсвяткувати вступ України в ЄС”, — наголосив глава держави.
Він подякував усім українцям, які бились і б’ються заради України, які зараз у боях, захищають волю держави або ж допомагають воїнам.
“Усе, чого ми досягаємо, було б неможливе без тієї героїчної сміливості наших людей, нашого народу, яка так надихає весь світ”, — акцентував президент.
Зеленський повідомив, що повернувся до України з важливими рішеннями стосовно допомоги державі. Зокрема, йдеться про нові оборонні пакети. 
“Пакетів підтримки теж буде більше. Був хороший саміт з країнами Північної Європи. Сильні рішення. Данія — новий пакет на 1 млрд дол.: для захисту неба, артилерія і багато чого ще. Норвегія — новий пакет, понад 400 млн дол. Зокрема ППО. Фінляндія теж готує новий пакет. Ісландія готує програму довготривалої фінансової підтримки — дуже вагому. Швеція — теж новий пакет. Є сильна заява саміту Україна плюс Північна Європа — іще один політичний снаряд, який наближає нашу перемогу”, — зазначив глава держави. 
Зеленський також наголосив, що у межах візиту до США вдалося досягти важливих домовленостей та подякував партнерам за підтримку. 
“Сьогодні був на базі у Вісбадені в Німеччині, там розташоване командування військ США в Європі та Африці. Там наші хлопці — військові. Працюють. Звичайно, були зустрічі з партнерами, які нас посилять. І візит у Вашингтон. Президент Байден, його команда, міністр Остін, генерал Браун. Конгрес — обидві палати, обидві партії. Спікер Джонсон. Я чув слова поваги до нашого народу, до нашої боротьби. Важливі поради. Важливі домовленості. Я дякую всім за підтримку. Продовжимо нашу роботу. І очікуємо, що Конгрес найближчим часом ухвалить необхідне рішення”, — резюмував Володимир Зеленський. 
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору