Рівне:

Створення та просування сайтів

Осінь — грибна пора

Кримінал 10-жов, 2008, 09:389 prov 1 278
За даними Департаменту охорони здоров`я та медико-біологічного захисту МНС, цього року в Україні зареєстровано близько 40 випадків отруєння дикорослими грибами. Два з них забрали життя людей.
В Рівненській області у 2008 році зареєстровано вже два випадки отруєння грибами: в Гощі отруїлася рядовками пані Алла, 1973 року народження, а в селі Малинівка Гощанського району учень 7-го класу Микола отруївся печерицями. На щастя, летальних випадків не зареєстровано. Проте минулого року з 5-ти людей, які отруїлися дикорослими грибами на Рівненщині, 1 людина померла.
Часом, збираючи сироїжки, люди не підозрюють, що це бліда поганка, отрута якої сильніша за зміїну. Реєструються випадки, пов`язані вживанням рядовки тигрової, шампіньйона жовтошкірого, строчка, опенька несправжнього. У зв’язку з цим медики МНС радять відмовитися від збирання грибів та не купувати їх на стихійних ринках. Безпечніше придбати тепличні шампіньйони у магазині. Але у будь-якому випадку варто пам’ятати: споживати можна тільки свіжі гриби, бо за добу в них з’являються продукти трупної отрути.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору