Рівне:

Створення та просування сайтів

Рік завершився, попереду нові старти

Спорт 28-гру, 2006, 18:409 Lobanovskiy 1 134
У середу рівненський БК-93 “Пульсар” провів першу гру другого кола чемпіонату України з баскетболу серед команд суперліги. Вона ж стала заключною у нинішньому році. На жаль, провести рік у гарному настрої підопічним Сергія Шемосюка не вдалося. На заваді став южненський “Хімік”, який здолав рівнян на їхньому майданчику — 89:61.
БК-93 “Пульсар” — “Хімік” — 61:89 (19:18, 14:26, 17:23, 11:22).
20 грудня. ДЮСШ-4. 700 глядачів.
Судді: Ісаченко В., Соболєв Ю., Широбоков О.
Рівне: Козлов (27-15), Ковалевський (30-10), Дубнюк (4-0), Шемосюк (26-6), Артимович (24-3), Гусаківський (1-2), Шелуха (14-6), Захожий (13-1), Скиданов (11-5), Колот (24-6), Сокур (21-7), Кавалеридзе (3-0).
Южний: Хендерсон (29-17), Корочкін (11-0), Джурич (24-15), Шубара (17-7), Зубрицький (22-10), Келлі (23-14), Фрасенюк (7-2), Гіллеспі (4-0), Чакіч (14-8), Кольченко (27-9), Кальніченко (4-0), Агафонов (17-7).
На рівних господарі змагалися із командою, основу якої складають баскетболісти-легіонери, лише до середини другої чверті. Незважаючи на кадрові проблеми, БК-93 “Пульсар” виграв першу десятихвилинку. Продовжує лікувати травму лідер рівнян Анатолій Дубнюк. Хоча “пульсарівець” і вийшов у стартовому складі, він зміг зіграти всього кілька хвилин. З травмою виступав і Станіслав Сокур. Незважаючи на це, деякий час рівняни контролювати хід поєдинку.
Наприкінці першої половини зустрічі южненці почали вигравати боротьбу під обома щитами (41 підбір проти 24 у рівнян), що позначилося на атакуючих діях “Хіміка”. Аби наздогнати суперника, баскетболісти БК-93 “Пульсар” частіше атакувати з-за меж шестиметрової лінії. На жаль, з 29 дальніх кидків влучними були лише вісім. Проте цього виявилося замало, аби наздогнати сербсько-молдавсько-американсько-українську збірну світу. Гості тим часом збільшували рахунок і довели до різниці 29 очок. Такий стан речей дозволив головному тренеру БК-93 “Пульсар” перевірити у справі молодь. На майданчик вийшли Артем Шелуха, Микола Кавалеридзе та 18-річний Олексій Гусаковський. Останній за неповну хвилину зумів здійснити один, але результативний кидок.
Сергій Шемосюк, головний тренер БК-93 “Пульсар”:
— Не можу сказати, що гра команди мене розчарувала. На майданчик вийшли ті, хто міг грати. Дубнюк вийшов на кілька хвилин, Сокур грав з травмою. На сьогодні “Хімік” є лідером українського баскетболу. Це він підтвердив грою. Проти нас грала збірна світу: три молдаванина, три американці, два збірника України, інші — серби. Гадаю, що вони будуть призерами нинішнього чемпіонату. А ми розпочинали з фінансовими проблемами і закінчили ще з більшими. Шукаємо кандидатів на четвертий та п’ятий номери, відповідно форварда та центрового. Є гравці, однак наші можливості не дозволяють їх запросити. Слава Богу, що ті баскетболісти, які є, грають. Так, ми помилялися, але всі гравці команди, які виходили на майданчик, повністю виклалися. Я вдячний їм, як вдячний уболівальникам, які нас підтримують.
Звєздан Мітровіч, головний тренер “Хіміка”:
— Не пам’ятаю, коли так легко змогли перемогти у Рівному. Останні два роки на цьому майданчику матчі для нас були дуже важкими. Я останні дні налаштовував команду до важкого поєдинку. Наприкінці гри було видно — на майданчику дві різні за силами команди. Рахунок говорить сам за себе. Наше завдання — здобути медалі. Якого ґатунку? Час покаже.
Результати решти ігор: МБК “Миколаїв” — “Черкаські мавпи” — 61:82, “Дніпро” — БК “Одеса” — 76:63.
З п’ятнадцятьма очками БК-93 “Пульсар” посідає одинадцяту сходинку турнірної таблиці серед тринадцяти команд. Поновиться чемпіонат у новому році. Рівненська команда вдома прийматиме чемпіона України маріупольський “Азовмаш”. Поєдинок відбудеться 13 січня. Саме в цій команді виступає вихованець рівненського баскетболу Сергій Ліщук.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору