Рівне:

Створення та просування сайтів

ВЕРХОВНИЙ СУД ЗНЯВ З ТИМОШЕНКО І ЇЇ СІМ»Ї УСІ ОБВИНУВАЧЕННЯ

Україна і світ 24-лис, 2005, 12:519 prov 1 140
Верховний суд підтвердив законність закриття усіх кримінальних справ проти лідера партії “Батьківщина” Юлії Тимошенко, її чоловіка Олександра Тимошенка, свекра Геннадія Тимошенка та трьох керівників корпорації “Єдині енергетичні системи України” Євгена Шаго, Лідії Сокольченко та Антоніни Болюри, передають Українські новини.
Про це повідомила журналістам на прес-конференції сама Юлія Тимошенко.
Вона сказала, що таке рішення 18 листопада ухвалив Верховний суд України на спільному засіданні Судової палати з кримінальних справ і військової судової колегії (загалом 46 суддів).
Юлія Володимирівна додала, що цим рішенням було закрито усі кримінальні справи, які порушувалися за останні 10 років проти неї і її соратників.
Пані Тимошенко зазначила, що за час розслідування цих справ в Україні змінилося 6 генеральних прокурорів, при цьому 5 з них порушували ту чи іншу кримінальну справу проти неї чи її соратників.
На прес-конференції також були присутні свекор Тимошенко, її чоловік, Шаго, Сокальченко і Болюра, а також їхні родичі. Кожен з них мав можливість виступити з короткою промовою.
Тимошенко сказала, що переслідування її і її команди тривали 10 років, і лише тепер у цій справі Верховний суд поставив крапку.
Екс-прем`єрка також зазначила, що ніхто офіційно від імені правоохоронних органів і держави не вибачився за незаконне переслідування і вона не має наміру добиватися компенсацій і притягнення до відповідальності винних у її незаконному переслідуванні. Тимошенко сказала, що не хоче витрачати на це свій час.
Вона також продемонструвала журналістам реліквії, які залишилися у неї з часів перебування у слідчому ізоляторі: металеві ложку, каструлю і тарілку, і сказала, що ці предмети будуть завжди у її робочому кабінеті.
Генеральна прокуратура почала кримінальне переслідування Тимошенко у березні 1995 року і з лютого по квітень 2001 року вона перебувала у слідчому ізоляторі.
Геннадій Тимошенко, Шаго, Сокольченко і Болюра були затримані у Туреччині у червні 2002 року і звільнені у 2003-2004 роках.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору