Рівне:

Створення та просування сайтів

ТОДІШНЯ ПРЕСА ПРО ЦІ ДНІ

Новини регіону 08-гру, 2005, 15:579 prov 1 030
“У зв»язку з наближаючимися виборами до Варшавського сейму й сенату дається в останніх часах зауважити по українських селах як і в Галичині, так і на Волині, зможена агітаційна діяльність правих та лівих сельробів. Агітація ведеться так усно, як і при помочі масово розкидуваних часописів та брошур. Не бракує й почастунків, деяким, яких уважають за “своїх”, пхають також гроші. А головним середником, при помочі котрого ловлять селян до своєї партії, є обіцянка “землі без викупу та волі…”
“Народний вісник”, 1 грудня 1927 року
“…В Рівнім відбувся д. 20 листопада освітній з»їзд при співучасті делегатів від просвітніх організацій Волині, Холмщини, Полісся та Підляшшя...
Заходом українців м. Здолбунова та околиці відслужено 13 листопада панахиду по б.п. Симоні Петлюрі…
Наближається Свято Різдва Христового. По тій причині постановили ми оголосити конкурс на найгарнішу колядку та найгарнішу щедрівку, яку в нас на Волині та Поліссю співають на Різдво Христове та на Йорданське Свято…”
“Народний вісник”, 1 грудня 1927 року
“…11 грудня ц.р. в залі міського театру в Луцьку відбудеться Святочна Академія, присвячена десятиліттю проголошення української державности. З промовами, присвяченими повстанню Української Держави та її боротьби за волю й незалежність, виступлять п. О. Ковалевський, проф. Модест Левицький, проф. Білецький та генерал армії У.Н.Р. Сальський. В програму Академії входять також сольові співи й декламації. Кожний свідомий українець повинен взяти в тім святі участь та причинитися по своїм силам до його звеличення”.
“Народний вісник”. 8 грудня 1927 року
“…Крім письменника Максима Рильського арештувала більшовицька влада недавно багато українців у Києві, в Харкові й по провінції. Цікаве при тім те, що арештувала головно таких людей, які були відомі як ревні комуністи, а декотрі з них були високими урядовцями…”
“Народна справа”, 1 листопада 1931 року
“…На Поліссю вилили ріки Горинь, Стир і інші, вода позабирала сіно, що стояло в копицях. Деякі господарі не мають на зиму ні оздобинки сіна для худоби. В Луцькім повіті град повибивав цього літа збіжжя, деякі уряди обіцяли пошкодованим пільги в податках, але обіцяв пан кожух, слово його тепле: всі дістають “платничі накази”, мовби й ніякого граду не було”.
“Народна справа”, 1 листопада 1931 року
“…В Бродах застрілився ученик 8-ої кляси гімн. Адам Чорнявський, син залізничника. Хлопець дістав у школі злу ноту з двох предметів і так тим перейнявся, що відібрав собі життя”.
“Народна справа”, 1931 року
“… З кожним роком все більше зротає добробут трудящих. Разом з цим зростає культура соціалістичого села. Радіо, книги, газета, кіно міцно ввійшли в добробут трудящих, особливо збільшився попит на політичну літературу, тільки в цьому році культосвітній відділ відпустив сільським бібліотекам творів В.І. Леніна й Й.В. Сталіна на суму 1580 карбованців...”
“Сталінський заклик”,29 листопада 1951 року
“…27 листопада в Москві відбулася Третя Всесоюзна конференція прихильників миру. В Колонному залі Будинку профспілок зібралися посланці народів СРСР. Серед делегатів конференції – вчені, що прославили Батьківщину видатними відкриттями, робітники, що творять величезні матеріальні цінності, майстри високих урожаїв, письменники, художники, вчителі, лікарі, студентська молодь. У залі присутні іноземні гості…”
Підготував Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору