Рівне:

Створення та просування сайтів

У КИЄВІ ТРУЯТЬ ЯЛИНКИ

Україна і світ 22-гру, 2005, 11:379 prov 970
Третій рік поспіль у переддень різдвяних свят у Києві з»являються отруєні ялинки і сосни.
Нещодавно партія отруєних ялинок “дозріла” на узбіччі Броварського проспекту в гідропарку, за сотню метрів від однойменної станції метро.
Розвішуючи на деревцях оголошення із відповідним текстом, працівники комунальних служб сподіваються на те, що це відвадить від них зловмисників, які вдаються до передноворічного злодійства – продажу муніципальних ялинок.
Уперше такий екстремальний метод боротьби з незаконною вирубкою хвойних дерев застосували у 2003 році працівники комунального господарства Оболонського району. Мабуть, досвід виявився вдалим, і їхній приклад узяли на озброєння комунальники інших районів столиці.
На Львівщині теж борються з незаконним вирубуванням дерев. У Старосамбірському районі 15 грудня почали діяти три мобільні пости співробітників спецпі-дрозділу “Беркут”. Аналогічні пости також будуть створені й у Турківському районі Львівської області.
Загалом по Україні до минулих різдвяних свят підприємства держкомітету лісового господарства України мали намір продати 1-1, 5 млн. ялин, сосон, ялиць.
Лісгоспи пропонували до продажу чотири види дерев – сосна звичайна, сосна кримська, ялина європейська, ялиця біла. Найбільшим попитом серед любителів живої природи користувалися хвойні дерева заввишки два метри.
До минулого Нового року лісгоспи продавали дерева в середньому по 10 гривень за один метр. Найвищі ціни на дарунки природи були в Києві: 25-40 гривень за 1-2-метрову ялину. Щоб виростити одне дерево заввишки близько 1-1, 5 м, необхідно чекати 4-5 років.
Загальна кількість дерев, яку вирощують лісгоспи (у Карпатах, Вінницькій, Хмельницькій, Тернопільській, Рівне-нській, Волинській, Черкаській, Чернігівській, Житомирській областях), становить 17 млн. рослин.
У 2003 році лісгоспи продали трохи більше 1 млн. дерев. Тоді у Києві тисячі нерозпроданих сосон і ялин тривалий час після Нового року “прикрашали” пришляхові кювети, куди їх викидали торговці.
За даними Державного комітету лісового господарства, зараз показник лісистості на території України становить 15, 6% за прийнятої у більшості країн Європи норми 20%.
При тому цей показник по регіонах значно коливається від 1, 2% у Запорізькій області до 51% у Закарпатській. Для досягнення показника лісистості у 20% в Україні необхідно створити 2 млн. гектарів нових лісонаса-джень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору