Рівне:

Створення та просування сайтів

«Школярочка Радивилівщини-2006»: чотири години емоцій

Новини регіону 30-бер, 2006, 10:349 prov 1 499
Нещодавно у Радивилівському РБК відбувся фінал районного конкурсу «Школярочка Радивилівщини-2006», організований райвідділом освіти РДА. У всій свої талановитій красі демонстрували себе семеро учениць навчальних закладів району, а саме: Софія Бугайкіна (НВК «Школа №1-гімназія»), Юлія Куцмида (Радивилівський загальноосвітній ліцей), Вікторія Федюшина (міська СШ №2), Людмила Кузьміч (Рудня-Почаївська ЗОШ І-ІІІ ст.), Наталя Фаєвська (Ситненська ЗОШ І-ІІІ ст.), Олена Хміль (Пляшівська ЗОШ І-ІІІ ст.) та Іванна Ковальчук (Немирівська ЗОШ І-ІІІ ст.).
Перший конкурс «Так про мене кажуть друзі» був хоч і найдовшим, але і найцікавішим. Тому що тут не учасниці хвалили себе, а ті, хто їх добре знають, адже спілкуються щодня — тобто однокласники. Вони організували таку могутню танцюючу, співаючу та жартуючу підтримку, що конкурс набув справді командного характеру. Відзначилась оригінальними подарунками журі Олена Хміль. Першим сюрпризом був торт у вигляді кошика. А другий носив символічний характер — камінь (аби слово було вагомим), голку (аби очі були гострими) та вода (для чистоти совісті).
Другий конкурс мав назву «Якби так трапилось» — дівчатам пропонувалось три хвилини на обдумування морально непростих ситуацій, з яких вони мали знайти гідний вихід. Треба сказати, що всі вони проявили доброту і великодушність — і до уявних суперниць в коханні, і до однокласників, котрі начебто підклали на стільчик кнопку.
Виявити свої вокально-хореографічні здібності дівчата могли у наступному турі, назва якого говорить сама за себе: «Я танцюю і співаю, бо вкраїнську вдачу маю».
Завершальною була «Весела перерва», під час якої дівчата мали розвеселити публіку. Це теж цікава знахідка організаторів «Школярочки». Творчо підійшли до нього й кандидатки. Багато усмішок та оплесків вдалось зібрати Проні (Іванці), осучасненій Дездемоні (Наталці) та епатажній красуні, яку уособлювала Лінь (Юля). Учасниці також розповідали анекдоти (часом з «бородою», зате без непристойностей), показували сценки зі шкільного життя, вправлялись у англійському гуморі. Постановка сценок також була здебільшого масовою
Нелегка роль суддей конкурсу дісталась журі на чолі з начальником райвідділу освіти РДА Р.Войцехівським. Спонсорську допомогу надали Петро Жукевич та Петро Присяжнюк, який був ще й членом журі. З озвученням допоміг директор Пляшевської школи П.Гогой.
На жаль, не обійшлось без технічних недоліків. Час від часу замовкали мікрофони, довго шукали потрібну фонограму, що додавало адреналіну учасницям. Але їх виступи були по-дитячому щирі та безпосередні, незважаючи на зрозуміле хвилювання. Та й тривалість (шоу тривало більше 4 годин!) викликала зауваження. Температура в залі теж була досить підбадьорюючою (дівчата мусили накидати на свої святкові сукні та костюми щось тепліше). Виступи гуртківців Будинку школяра довелось відмінити. Але сама публіка, яку ледь вмістили глядацькі крісла, була більш ніж гарячою. Жодна з учасниць не залишилась без подарунків (квітів та м’яких іграшок) та грамот зі званнями, заслуженими у чесній боротьбі. Титул «Неповторність» дістався Софії Бугайкіній, «Винахідливість» — Людмилі Кузьміч, «Чарівність» — Олені Хміль, «Оригінальність» — Іванці Ковальчук, «Розумниця» — Вікторії Федюшиній. Віце-школярочкою стала Юля Куцмида. Ну а корона переможниці з рук Я.Войцехівського поїхала у Ситно разом з Наталею Фаєвською.
Наталя АНДРІЮК,
Радивилів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору