Рівне:

Створення та просування сайтів

Дорога до знань через ЗНО зазнала змін

Актуально 01-кві, 2009, 14:579 prov 1 222
Невпинно наближається найважчий і найважливіший момент у житті сучасних одинадцятикласників. А також тих молодий людей, які з якихось причин не потрапили на студентські лави раніше, проте не втратили бажання здобути вищу освіту. Мова йде про Зовнішнє незалежне тестування. Ця форма оцінювання для нашої країни нова, тільки приживається. Недоліків не уникнути, проте дещо покращити у цьому році вдалося. Про зміни говорила на прес-конференції з журналістами Рівного і народний депутат України, голова підкомітету з питань базової освіти Комітету ВРУ з питань науки і освіти Леся Оробець.
Зокрема, у цьому році змінили календарний графік проведення тестування, відсунувши його на початок травня. Кількість іспитів, на які можуть реєструватися учасники тестування, збільшилася з 3 до 5. Це дає можливість абітурієнтам цього року подавати свої документи до більшої кількості вишів. Також введені до тестування й іспити з іноземної мови. Крім того, за словами Лесі Оробець, цього року мають бути відмінені внутрішні пільги вишів, щоб дати усім охочим рівний доступ до знань лише на основі сертифікатів.
Позитивно відгукнулася пані депутат і про сільську молодь, яка показала минулого року гарний рівень знань навіть при обмеженому доступі до літератури та технічних засобів навчання.
Покладатися лише на фортуну і вгадування при вирішенні тестів не варто, адже більше уваги приділятиметься аналітичним та творчим завданням. Як зауважила пані Леся, вона сама пробувала вирішити тести, і це виявилося досить складним завданням.
Торкнулася Леся Оробець і проблем студентства. Зокрема сказала про законопроект, в якому пропонує прийняти такі пункти: зобов’язати виші не підвищувати плати за навчання більше, як на відсоток інфляції, а також закріпити розмір стипендії на рівні мінімальної заробітної плати. Проте поки що цей проект знаходиться на стадії обговорення.
Марія Зозуля,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору