Рівне:

Створення та просування сайтів

РИМ — Багата історія вічного міста

Новини регіону 25-травня, 2006, 16:129 prov 2 054
Грандіозні споруди минулого, площа святого Петра та Вікторіана, відомий амфітеатр Колізей, шедеври Мікеланджело та його Сікстинська каплиця — це лише частина історії та культури вічного італійського міста.
Багатющу історію столиці Італії ми починаємо вивчати ще в школі. А коли є можливість сам на сам познайомитися з цим грандіозним містом, ми неодмінно намагаємося відвідати найвідоміші його місця. В один короткий та “швидкий” день я мала нагоду познайомитися з італійськими пам’ятками культури. Окрім Риму, побувала у Ватикані та відвідала музей на його території.
Початок папській державі було покладено у восьмому столітті, коли король Піпін віддав папі Римську область. А у 1870 році Ватикан увійшов до складу Італійського королівства, згодом, у 1929 році, став суверенною країною.
Стіна та колонада на площі святого Петра — це характерне відокремлення міста від Риму. Площа Ватикану займає всього 44 гектари, і на ній проживає менше тисячі мешканців. Собор Святого Петра розпочав будувати в 326 році перший християнський імператор Константин на тому місці, де був захоронений Святий Петро, замучений у цирку Нерона. Вже в 15 столітті собор перебудовувався, а план храму розроблявся та змінювався впродовж двох століть. Купол одного із них — Сікстинської каплиці — понад чотири роки розписував Мікеланджело. Малюнок відображає біблійські сюжети і займає площу близько 500 квадратних метрів. Щоб потрапити в музей, треба щонайменше годину вистояти надворі у черзі.
Повернемося до столиці, до Риму. Відомо, що вона є найбільш визначною пам’яткою не тільки Апенінського півострова, але і всієї Європи. Історія заснування міста розповідає про братів Ромула і Рима, вигодуваних вовчицею, і які заснували Рим у 753 році до н.е. на пагорбі Палатин.
Римський Колізей є символом вічного Риму і найвідомішою архітектурною спорудою міста. Саме до амфітеатру “Флавія”, така справжня назва цієї споруди, прагунуть потрапити всі туристи, щоб побачити на власні очі грандіозну споруду і ще раз згадати її неймовірну історію. А спорудження Колізея розпочалося у 72 році н.е. імператором Васпасіаном і завершилося лише через вісім років. 40 тисяч рабів працювали над його будівництвом. Як результат — 50 тисяч глядачів міг вмістити в себе Колізей. Саме тут у давнину відбувалися бої гладіаторів. Окрім того, що є маловідомим, тут ще проводилися морські поєдинки.
Рим — місто фонтанів. До кожного фонтату, з якого б’є вода, можна підійти і напитися води. Фонтани допомагають жителям міста рятуватися від літньої спеки.
В Римі, куди оком не кинь, всюди побачиш залишки минулого, це стосується історичних споруд, Капітолійського пагорбу, розрушених церков, палаців. В 476 році столиця світу була розрушена. А зараз Рим знову чекає туристів, щоб поділитися своїм минулим, своєю історією.
Аліна БУДАФЕНКО,
Рим.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору