Рівне:

Створення та просування сайтів

Таких палат в Україні поки що мало

Особливий погляд 17-сер, 2006, 12:439 prov 1 432
Останнім часом подвоїлась кількість випадків тяжких інсультів. За свідченням спеціалістів, зростають скарги на судинні захворювання, недостатню боротьбу з ними. До того ж, працювати медикам доводиться в нелегких умовах: галузь позбавлена ефективного фінансування, ледь животіє, не має можливостей забезпечити пацієнтам належних умов лікування та догляду.
Скажімо, 20 ліжок стаціонару неврологічного відділення Дубенської міської лікарні завжди зайняті, тимчасово недужі лежать разом із тяжкохворими.
Завідуючий відділенням Юрій Мишляєв довго думав, як зарадити справі. Вирішили одну з кімнат обладнати під палату інтенсивної терапії, де б і вдень і вночі тяжкохворі були у центрі уваги. Йшлося насамперед про зовсім безпорадних, з тривалою втратою свідомості пацієнтів, які щомиті потребують турботливих рук медпрацівників. Під пункт спостереження виділили дві суміжні кімнати. Отже, медсестрам і санітаркам створено належні умови праці, від чого поліпшився психологічний клімат у самому колективі відділення.
Додайте справі європейський дизайн палати інтенсивної терапії, належний рівень обслуговування, і стає зрозумілим, чому в Дубно ідуть переймати досвід спеціалісти-неврологи. Отже, аналогічних палат в Україні не так уже й багато. До того ж, пан Мишляєв може похвалитись і загальною палатою поліпшеного планування, про що мріють в інших відділеннях. Сам завідуючий щиро вдячний спонсорам, зокрема керівникам СВК «Нива», Мирогощанського аграрного коледжу, держлісгоспу та «Дубногазу», котрі допомогли медпрацівникам втілити мрію.
Принагідно скажемо ще про одне ноу-хау, до якого причетний Юрій Мишляєв. Нещодавно він відкрив у місті перший приватний кабінет невролога. На думку пана Юрія, ціни тут доступні, діяльність легальна, можна працювати на самоокупності, сплачувати необхідні податки до бюджету. Це суттєво у боротьбі з корупцією у галузі. У кабінеті надаються послуги при остеохондрозах, патології міжхребцевих дисків, вегето-судинних дистоніях, мігренях, післяінсультних станах. Для цього використовують масаж, електропунктуру, електростимуляцію м’язів, рефлексотерапію, профілактор Євмінова тощо.
Василь ЯНОШІ,
Дубно.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору