Рівне:

Створення та просування сайтів

КВУ очікує брудну президентську кампанію

Україна і світ 22-жов, 2009, 11:289 prov 1 012
КВУ очікує брудну  президентську кампанію


У КВУ заявили, що війна компроматів і політреклама повністю витіснять цивілізовані дискусії між політиками.
“Офіційний старт виборчих перегонів не змінить характеру виборчої кампанії, яка вже триває кілька місяців”, — заявив “Німецькій хвилі” голова правління Комітету виборців України Олександр Черненко.
Він висловив жаль стосовно того, що втілюються в життя найгірші очікування щодо методів ведення дискусії учасниками кампанії. “Це буде конкуренція популізму, компромату, штабних заготовок піару, технологій, якихось образів, але не буде конкуренцією розумінь”, — зазначив він.
Незважаючи на наявність суспільного запиту на відкриті дебати щодо стратегії й ідеології, кандидати боротимуться за виборця шляхом тиску на його емоції, що, по суті, не залишає громадянам можливості усвідомленого вибору, вважає Черненко. На його думку, Україна зробила кілька кроків назад ще до початку виборчої кампанії і проведення демократичних і цивілізованих виборів.
Експерт упевнений, що ЗМІ не зможуть протистояти цим тенденціям. “Украй низький рівень політиків не залишає ні професійним журналістам, ні пресі в цілому жодних можливостей впливу на хід кампанії. Продемонструвавши у 2004 році здатність організовано протистояти тиску, журналісти виявилися безсилими перед кар’єрними спокусами і матеріальними винагородами”, — наголосив він.
Нагадаємо, сьогодні, 19 жовтня, в Україні стартує виборча кампанія з виборів президента, які повинні відбутися 17 січня 2010 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору