Рівне:

Створення та просування сайтів

У Рівненському центрі експертизи сортів рослин виявлено порушеня

Кримінал 01-кві, 2010, 09:519 prov 880
Майже на 220 тис. гривень фінансових порушень виявили ревізори КРУ в Рівненській області в обласному державному центрі експертизи сортів рослин з державною інспекцією з охорони прав на сорти рослин Рівненської області (Держекспертцентр). Під час ревізії задокументовано непоодинокі факти законних виплат заробітної плати та матеріальної допомоги, які призвели до втрат бюджетних коштів на понад 14 тис. гривень.
Як приклад - порушуючи вимоги законодавства, без рішення голови Державної служби з охорони прав на сорти рослин України, начальнику Держекспертцентру було виплачено 1,5 тис. гривень премії, а його заступник без згоди органа вищого рівня отримав 1,9 тис. гривень надбавки за складність та напруженість. Не залишили поза увагою і головного бухгалтера, посада якого відповідно до Національного класифікатора України ДК 003-2005 належить до категорії керівників підрозділів. У ревізійному періоді йому було нараховано доплату за суміщення професій, що суперечить вимогам відповідної постанови.
Ревізори зафіксували також, що працівникам виплачували більшу, аніж обумовлено Колективним договором (300 грн.), матеріальну допомогу. Ці порушення призвели до незаконних виплат на суму 2,3 тис. гривень. Окрім матеріальної допомоги, з порушенням законодавства працівникам надавали нецільову благодійну допомогу – загалом на суму 3,6 тис. гривень.
Через завищення розрахунків щодо потреби в бюджетних коштах за державною програмою “Селекція в галузі сортовипробування” у 2007-2008 роках для Держекспертцентру було виділено на 9,7 тис. гривень більше з державного бюджету. Мінеральні добрива, придбані за рахунок бюджетних коштів, використовувалися на полях, які не були задіяні у реалізації державної програми.
Витративши в 2009 році майже 16 тис. гривень на виконання робіт з надання фізичним та юридичним особам послуг на проведення ґрунтового та лабораторного сортового контролю насіння і садибного матеріалу, Держекспертцентр не отримав жодної копійки. Як результат – втрачено 16 тис. гривень. Причина – в договорах із замовниками на надання послуг, які укладались між Державною інспекцією з охорони прав на сорти та Українським інститутом експертизи сортів рослин, не було обумовлено, що вказані роботи має виконувати Держекспертцентр.
Через реалізацію юридичним особам сільгосппродукції за цінами, нижчими від затверджених, Держекспертцентр у ревізійному періоді втратив можливість додатково отримати 68,3 тис. грн. доходів.
Виявили ревізори низку порушень при списанні паливно-мастильних матеріалів, непоодинокі випадки обліку майна з порушенням законодавства, що призвело до заниження та завищення його вартості тощо.
Про результати ревізії проінформовано правоохоронні органи, на трьох посадових осіб Держекспертцентру складено протоколи про адміністративне правопорушення.
Позитивним є те, що під час ревізії та в процесі реалізації її матеріалів було усунуто інші порушення фінансової дисципліни та відшкодовано збитки.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору