Рівне:

Створення та просування сайтів

Двигун на морській воді

Новини регіону 17-бер, 2005, 16:329 prov 2 878
На таке незвичне, але альтернативне джерело енергії, Василь звернув увагу не випадково. Він переконаний, що запаси пального – нафти та газу не є безмежними. Тому, цілком логічно, що може наступити такий переломний момент, коли той чи інший вид пального проблематично буде дістати. До того ж, як відомо, наше довкілля забруднене вихлопними газами, які негативно впливають на здоров’я людей. Саме такі міркування наштовхнули юнака на створення унікального двигуна, що вже встигли охрестити двигуном майбутнього.

За словами методиста лабораторії при Рівненському обласному центрі науково-технічної творчості учнівської молоді Сергія Мельника, перспективною ідеєю школяра вже зацікавилися провідні науковці, які працюють у галузі водного транспорту. Щоб охарактеризувати свій винахід і довести його переваги з наукової точки зору, юного таланта навіть запросили на Всеукраїнський тиждень науки, техніки, винахідництва та раціоналізаторства, що проходив у Києві. Саме там Василь мав змогу обгрунтовано і переконливо довести поважному журі те, що двигун, коли наприклад, його застосувати для суден, замість традиційного пального, цілком зможе споживати морську воду.

До того ж, пан Мельник переконаний, що цей винахід школяра може відкрити шлях до масового освоєння на водному транспорті екологічно чистої та економічно вигідної технічної новинки.

Ангеліна ПЛОЩАНСЬКА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору