Рівне:

Створення та просування сайтів

Приватна автостанція з’явиться у Рівному

Актуально 22-лип, 2010, 10:319 prov 1 757
Новий приватний автовокзал планують збудувати у Рівному. За задумом міської влади він прийматиме автобуси Костопільського та Сарненського напрямків. І хоча розмови про його спорудження точаться вже другий рік поспіль, адже обєкт мав почати будуватися ще у 2009 році, інвестор запевняє, що цього разу автостанцію таки збудують.
- Адже певні споруди мають свої можливості, - зазначає чиновник. - Скажімо, сьогоднішній центральний автовокзал Рівного обмежений з усіх боків і житловими будинками, і готелем, і розбудованим ринком “Андріївським”, а кількість відправлень, враховуючи, що зараз транспортні засоби меншої вмістскості, різко зросла. На сьогодні з центрального автовокзалу відправляється більше 1500 одиниць транспорту. Окрім того, автобуси, які прибувають з сіл, районних центрів мають певний час відстою між рейсами і в цей час перебувають на території автостанції. Площадка для відстоювання транспорту також обмежена. А кожну годину там стоїть 70 – 80 одиниць транспорту, цим самим порушуючи правила пожежної безпеки. І якби виникла якась надзвичайна ситуація, то виїзд цього транспорту був би вкрай затруднений. Тим паче, що виїзд виходить тільки в одну сторону - на вулицю Данила Галицьокого, де навіть немає світлофора, а лише суцільний потік транспорту. Адже це одна із обїздних вулиць міста.
Відтак, за словами Віталія Миронюка, невідповідність вимогам санітарних норм, а також вимогам, які йдуть по лінії надзвичайних ситуацій, зумовлює міську владу приймати радикальні міри щодо зменшення кількості автобусів, які прибувають на центральний автовокзал. Існуючі нормативні документи міністерства автомобільного трансорту та постанову кабінету міністрів, прийняті десятки років тому, передбачають розміщення автостанцій в місті з населенням понад 200 тисяч осіб, як правило, на окраїнах міст при в’їздах з різних напрямків.
- У Рівному, ще 10 років тому така програма також розроблялася і було визначено, що при в’їздах у місто з різних напрямків, в перспективі має бути збудовано 4 автовокзали, - розповідає Віталій Миронюк. - Перший – це київський напрямок, який нині обслуговує центральний вокзал. Хоча вже більше 15 років є рішення міської ради про винесення цього вокзалу за межі міста - на Басівщину, при в’їзді в місто з київського напрямку. Саме там і мав бути збудований автовокзал. Але місто потрібних коштів немає, а інвестора на відірвані від інфраструктури об’єкти дуже важко знайти. Іншим напрямком, де також мав бути збудований автовокзал є Сарненський та Костопільський, ще один Дубенський і Млинівський і четвертий — це Луцький напрямок. Натомість нині у Рівному є лише один автовокзал, який працює вже близько 40 років, і є пункт відправки автобусів в районі Залізничного вокзалу, з якого щоденно здійснюється близько 500 відправлень. До речі, він також функціонує з окремими порушеннями санітарних та пожежних вимог. Адже тут також віддсутня площадка для відстою автобусів у міжрейсовий час. Тому, коли до міської влади звернувся інвестор, а саме “Рівнебудінвест”, з пропозицією дати дозвіл на розробку проектно-кошторисної документації на будівництво міні-автовокзалу на вул. Гагаріна, на території земель ТК “Чайка”, міська влада вивчила цю ситуацію і дійшла висновку надати вимоги, які необхідно виконати для того щоб збудувати там автовокзал. Зокрема, передбачивши площадку для відстою між рейсами, в’їзд-виїзд транспорту були виконані з дотриманням всіх архітектурних вимог, а сама споруда мала європейський вигляд.
Як зазначив Віталій Миронюк, така станція приблизно на 20 відсотків розвантажить потік транспорту з центрального і залізничного вокзалів. Це приблизно 400 відправлень за добу.
— Проте, центральний автовокзал і надалі прийматиме всі маршрути київського напрямку та міжобласні маршрути, — додав Віталій Миронюк. — А між новою автостанцією налагодимо міське сполучення з автовокзалом по вулиці Костромській, на кшталт автобусних сполучень до ТРЦ “Екватор”.
Нині ж майбутня автостанція знаходиться на стадії розробки проектної документації. Проте інвестор запевняє, що має фінансування і, якщо йому протягом липня-серпня вдасться пройти всі погодження та отримати відповідні дозволи, то до нового року об’єкт буде зданий в експлуатацію.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору