Рівне:

Створення та просування сайтів

У Тернополі хочуть ввести податок на бездітних чоловіків

Тернопільська область 03-вер, 2010, 09:159 Lobanovskiy 926
Депутати Тернопільської міської ради знайшли вихід, як покращити демографічну ситуацію у країні. Вони пропонують на законодавчому рівні запровадити обов’язкові відрахування із чоловіків, які у 25 років ще не виховують “хоча б однієї дитини”.
Відповідне звернення скерували до президента України Віктора Януковича, голови Верховної Ради Володимира Литвина і прем’єр-міністра Миколи Азарова.
Депутати стурбовані тим, що від 1993 року і до липня 2010-го, за даними Рахункової палати, чисельність населення у державі скоротилася на 7 мільйонів людей.
На сьогодні темпи зменшення чисельності населення в Україні одні з найвищих в Європі - 0,8-1,1 відс. на рік.
Як розповів у коментарі Gazeta.ua ініціатор проекту, секретар міської ради Тарас Білан, якщо ця пропозиція отримає підтримку у столиці, кожен громадянин зможе подбати про власне майбутнє.
"У 2050-му теперішня молодь стане старшим поколінням. Вони підуть на пенсію. А хто буде сплачувати обов’язкове пенсійне відрахування, якщо зараз не народяться діти?", - зазначив він.
Прийняти таке рішення на місцевому рівні депутати не можуть. Тому і звернулися до керівництва держави, аби у Києві затвердили законодавчі акти, що стимулюватимуть збільшення народжуваності.
"За прогнозами американської дослідницької організації Population Reference Bureau чисельність населення України в найблищі 40 років скоротиться на 10 млн. осіб", - йдеться у зверненні.
Тарас Білан пояснив, чому варто знімати із зарплати молодих людей саме до 6% доходів.
"Я займаюся відсотками по будівництву. Коли будівельник здає новий дім, він відраховує стільки у бюджет міста. Завдяки цим грошам ми суттєво оновили і прикрасили наш Тернопіль. 10-15% суттєво вдарили би по кишенях сучасної молоді, а менше, ніж 6% - якраз оптимальне число", - вважає він.
За словами секретаря мерії, ці гроші будуть спрямовані на потреби дитбудинків, садків і шкіл.
"Крім того, збільшення населення дасть роботу викладачам не тільки шкіл, а й інститутів. Тоді не буде зменшення виробництва. У майбутньому можливо буде знайти охочих на будь-який фах – починаючи від двірника і до високоінтелектуальних професій. Таким чином у нас буде багата нація і багата держава", - підсумував Білан.

http://gazeta.ua/index.php?id=352332
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору