Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські депутати ознайомилися з рівнем медичного обслуговування в закладах позбавлення волі

Рівненська область 05-жов, 2010, 10:209 Lobanovskiy 823
Група депутатів постійної комісії обласної ради з питань охорони здоров’я, материнства та дитинства ознайомилася з рівнем надання медичної допомоги тим, хто перебуває у Рівненському слідчому ізоляторі, а також ув’язненим Дубенської виховної колонії для неповнолітніх.
У своїх висновках депутати були одностайними: обидва заклади потребують якнайшвидшого оновлення медичного обладнання, передусім стоматологічного. Адже те, що є, - морально застаріле. Крім того, в Рівненському СІЗО не вистачає медикаментів. Відповідне фінансування з боку держави – мізерне. Як розповів заступник начальника управління Державного департаменту України з питань виконання покарань у Рівненській області Володимир Пучко, ситуацію можна відчутно поліпшити, якби фінансування закладів, які підпорядковані Департаменту, складало не менше 50 тис. грн. на рік.
У свою чергу депутати обласної ради висловили сподівання, що їм вдасться бодай частково вирішити фінансові та медичні проблеми закладів за рахунок обласного бюджету. «Ми давно планували таке виїзне засідання нашої комісії саме закладами закритого типу, адже якщо умови в наших комунальних закладах нам добре відомі, то тут – є прогалини. На жаль, обласна рада не має таких повноважень, щоб повністю вирішити усі проблеми, які ми сьогодні побачили. Однак в межах компетенції депутатів обласної ради та можливостей обласного бюджету ми будемо намагатися поліпшити матеріально-технічний стан медичної бази Рівненського СІЗО та Дубенської виховної колонії», - підсумувала голова комісії Віра Кобилянська.

ПРЕС-СЛУЖБИ ОБЛАСНОЇ РАДИ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору