Рівне:

Створення та просування сайтів

В Острозі, що на Рівненщині, підлітки викрали зброю та влаштували стрілянину біля річки

Рівненська область 13-лют, 2011, 16:099 prov 1 065
Відсутність на уроках в одній із Острозьких шкіл двох братів — Олега та Івана – ні у кого не викликало здивування. Адже «гризти» граніт науки хлопці не поспішали. Регулярні прогули навчання стали нормою для хлопців. Чи то безвідповідальність батьків, чи то непереборне бажання підлітків до звершення незвичайних «подвигів», але сталося непередбачуване.
— Десятого лютого до чергової частини Острозького МВ зателефонував житель Острога, 40-річний Микола, та повідомив, що з його будинку викрали металевий ящик, в якому знаходилась мисливська зброя «ТОЗ-34» та «ТОЗ-8М». На місце пригоди одразу виїхала слідчо-оперативна група, — повідомив начальник Острозького МВ підполковник міліції Володимир Загорський. – Під час огляду помешкання, в якому сталася крадіжка, з’ясувалося, що, окрім зброї, викрадено ще й особисті речі. У зв’язку з тим, що власник будинку тривалий час був відсутній за місцем проживання, а будинок у цей період був без нагляду, працівники міліції встановили, що зловмисники побували тут не вперше.
Правоохоронці одразу ж вийшли на слід крадіїв. Ними виявилися двоє рідних братів. Старший із них — 18-річний Олег — уже який рік поспіль не може отримати атестат про середню освіту, адже через незадовільну успішність проходить курс навчання повторно. Саме він і побував у будинку 40-річного Миколи і поцупив звідти речі, які йому припали до душі. А от важкий металевий ящик зі зброєю, який він помітив у будинку, сам забрати не зміг. Відтак вирішив взяти у підмогу свого меншого 16-річного брата Івана. Юні крадії без перешкод втілили свій задум у життя і замість того, щоб за шкільними партами здобувати знання, пішли до місцевої річки випробовувати зброю. Повеселились досхочу — вистрелили майже 50 патронів.
Проте розваги «озброєних» підлітків тривали не довго. Їх затримали працівники карного розшуку Острозького міськвідділу. Наразі проводиться дослідча перевірка, розглядається питання про порушення кримінальної справи та затримання підлітків у порядку ст. 115 КПК України.


Алла ВЕРТЕЛЕЦЬКА, помічник начальника Острозького МВ УМВС
по взаємодії з громадськістю та ЗМІ
лейтенант міліції
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору