Рівне:

Створення та просування сайтів

На Івано-Франківщині виявили якісно підроблені банкноти

Івано-Франківська область 02-бер, 2011, 09:229 Lobanovskiy 936
Фальшиві гроші, що їх не розпізнають навіть банківські апарати, виявили на Івано- Франківщині. Несправжні євро й долари надходили в регіон із-за кордону. Злочинне угруповання "на гарячому" застали працівники УБОЗу.

Це операція із затримання фальшивомонетників. Вистежували по одному, під час збуту грошей. Злочинці були озброєні.
Василь Варваринець, заступник керівника УБОЗ в Івано- Франківській області:
- В ході операції затримано трьох чоловік, в котрих вилучено близько 14 тисяч євро і доларів, близько тисячі, 3 одиниці вогняної зброї.
Скільки встигли реалізувати і скільки нині липових грошей в обігу - невідомо. Тільки за один день злочинці могли продати до 40 тисяч умовних одиниць. На око розпізнати підробку неможливо, потрібна спеціальна експертиза. На фальшивки найвищої якості був величезний попит. Затримані одержували замовлення на великі партії банкнот. За 100 євро чи доларів правили 50 відсотків їхньої справжньої вартості.
Виготовляли фальшивки в маленьких друкарнях на сучасному обладнанні. Навіть банківські установи брали підробки як справжні гроші.
Василь Варваринець, заступник керівника УБОЗ в Івано-Франківській області:
- Хочу сказати, що вилучені євро та долари дуже високої якості, навіть, проходили в банках, їх проводили через апарат, банк не помічав - за довгий термін УБОЗу це - перший випадок, коли підроблені гроші такої високої якості, зроблені не на якомусь принтері.
Нині під слідством п'ятеро осіб. Попередньо відомо, що незаконно бізнесували, щонайменше, півроку. Правоохоронці шукають канали збуту та можливих співучасників. Порушено дві кримінальні справи: за розповсюдження фальшивих грошей та незаконне зберігання зброї. Чоловікам загрожує від 5 до 12 років ув'язнення.

Світлана Лунгор, Марина Криворотова.
http://ntn.ua/uk/news/frauds/2011/03/01/5489
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору