Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині затримали поляка, який намагався перевезти через кордон півкіло амфетаміну

Волинська область 30-січ, 2012, 15:529 prov 983
Півкілограма амфетаміну у спідній білизні. Диво-конспірацію продемонстрував 30-річний громадянин Польщі. Аби переправити до України психотропну речовину, запхав її у… труси. Утім, перехитрити митників усе одно не зміг. Криївку викрили, а метикуватого поляка передали СБУвцям.
Його метою було загубитися серед пасажирів ось цього рейсового автобуса. Спортивна куртка, шапка, кольоровий заплічник. У ньому особисті речі, кілька пачок цигарок. Загалом краму на 300 гривень. Та це на перший погляд. Професійне ж око вартового кордону бачить інше. Щойно подорожнього запрошують на ретельний огляд, знаходять пакунка, вартість якого - щонайменше, 6,5 тисяч доларів.
Михайло Баранов, керівник сектору УСБУ Волинської області:
- Був затриманий на території митного посту "Устилуг" Ягодинської митниці громадянин Польщі. Який намагався протиправно ввезти до нашої держави півкілограма амфетаміну.
Що в пакеті амфетамін, та ще й найвищої проби, довів експрес-тест.
Михайло Баранов, керівник сектору УСБУ Волинської області:
- Відповідно до цього тесту, колір на етикетці, просто невеличку кількість речовини було поміщено туди, набуває рожевості. Зараз воно настоїться, і буде, відповідно, більш насиченим. Порошок нам дає змогу стверджувати, що дана речовина містить у своєму складі психотропну речовину - амфетамін.
Примітно і те, що скоював свою оборудку контрабандист під впливом дурману. Свідки кажуть, що до вирушення автобуса молодик поводився підозріло: кілька разів щось нюхав, голосно сміявся. Радість тривала, доки не в'їхав на українську територію.
Михайло Баранов, керівник сектору УСБУ Волинської області:
- Порушено кримінальну справу щодо затриманого іноземця за частиною 2 статті 305-ї: "контрабанда наркотичних засобів, психотропних речовин, їх аналогів або прекурсорів". Вчинена повторно у великих розмірах. Санкція статті від 5 до 10 років позбавлення волі.
Вже тричі волинські СБУвці фіксували перетин кордону поляком з амфетаміном за пазухою. Утім, схопити порушника вирішили тоді, коли дізналися, звідки небезпечний крам, і кому його збував контрабандист.
Олександр Стернічук, Інна Суховерхова.
НТН
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору