Рівне:

Створення та просування сайтів

Стосовно молодого зловмисника порушено кримінальну справу аж за чотирма статтями

Хмельницька область 06-вер, 2012, 10:149 prov 867
Незважаючи на доволі юний вік — 19 років — жителя одного із сіл Ярмолинецького району дуже добре знають у місцевому райвідділі міліції.
Справа в тому, що на кримінальну стежку хлопець став ще 6 років тому, у 13-річному віці, коли у місцевої пенсіонерки вкрав усю пенсію. Вже тоді хлопець показав злодійську «кмітливість»: побачивши, що бабця дає новеньку купюру своєму онукові, він зрозумів, що та отримала пенсію, і встиг до будинку пенсіонерки раніше, ніж туди повернулася власниця.
А потім пішло-поїхало… Кілька років тому із дядькового подвір’я зловмисник викрав трактора. Мовляв, і у себе в хазяйстві не завадить. І от зовсім нещодавно історія повторилась. Цього разу потерпілим виявився 29-річний односелець та товариш зловмисника. Хлопець, перебравши алкоголю, вирішив покататися і, не питаючи дозволу, спокійно сів у товаришів «Фольксваген» і поїхав до сусіднього села. Там п'яний водій показував такі чудеса кермування транспортним засобом, що обачливі батьки змушені були забирати із вулиць дітей. Коли ж горе-водія після численних пригод зупинила електроопора, місцеві жителі забрали у нього ключі та викликали працівників міліції, які затримали зловмисника та доправили його до Ярмолинецького райвідділу внутрішніх справ.
У ході слідства з’ясувалося ще декілька цікавих фактів. Так, кількома місяцями раніше наш «герой» силоміць відібрав у незнайомого чоловіка мобільний телефон, а буквально за декілька днів до того, як вирішив покататися на товаришевому «Фольксвагені» спільно з тим же товаришем з домогосподарства односельця викрав зварювальний апарат і продав його за 150 гривень. Тож власник автомобіля буде виступати в суді і як потерпілий, і як обвинувачений. За скоєння крадіжки, поєднаної з проникненням у приміщення, йому загрожує від 3 до 6 років позбавлення волі.
А проти юного лиходія порушено кримінальну справу аж за чотирма статями: ч. 3 ст. 185 «Крадіжка», ч. 3 ст. 186 «Грабіж», ч. 2 ст. 289 «Незаконне заволодіння транспортним засобом» та ч. 2 ст. 389 «Ухилення від покарання, не пов’язаного з позбавленням волі». Наразі справу уже направлено до суду. Молодому хлопцеві загрожує позбавлення волі на строк від 5 до 8 років.
Катерина Шуприган,
СЗГ УМВС України в Хмельницькій області.


Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору