Рівне:

Створення та просування сайтів

Драматизм останніх хвилин

Спорт 31-бер, 2005, 17:269 prov 1 568
Початок ігри пройшов напружено – на два двохочкові кидки господарів (Анатолій Дубнюк і Ілля Шемосюк) двічі точно вистрілив Олександр Шапошников. Далі ініціатива перейшла до гостей – після кидка Артема Буцкого під кінець четвертої хвилини вперед вишли сумські баскетболісти – 8:7. Як виявилось, це стало єдиною зміною лідера в грі. Після двох промахів з лінії штрафних Шемосюка-молодшого гості мали вже семиочковий заділ – 15:8 на сьомій хвилині. Далі гра трохи вирівнялася – команди прагнули понадійніше розіграти і довести м’яч до щита суперника. Кілька разів рівняни скорочували відставання до трьохочкового кидка, але кожного разу гості відновлювали статус-кво. Коли вже час першого періоду закінчувався Буцький сфолив на Колоті, який практично не цілячись, кидав м’яч у бік кільця суперників, і Анатолій холоднокровно виконав три штрафні кидки.

У другій десятихвилинці за справу взявся Ігор Кривич – він тричі “розписався” в кільці суперників дальніми кидками, ще чотири очки закинув з середньої дистанції. А ось “пульсарів ці”, не витримавши жорсткого пресингу сумчан, ніяк не могли упоратися з щільними захисними діями своїх візаві. Їх гра “розклеїлася”, на настільки, що впродовж трьох хвилин гості видали відмінну серію – 12:. Це дозволило їм піти на перерву з перевагою в 14 очок – 46:32. Але після відпочинку ініціатива перейшла до “пульсарівців” – очевидно, їх суперники дуже багато витратили сил на пресинг в першій половині гри і трохи втратили концентрацію. Пішли в рівнян і трьохочкові кидки. Але у складі гостей розігрався білоруський легіонер Олег Коженець, який до того перебував в тіні своїх товаришів. Його дев’ять очок прийшлися сумчанам дуже до речі.

Але основні, повні драматизму, події розвернулися в завершальній десятихвилинці, яка розпочалася при семиочковій перевазі гостей – 63:56. Вже на другій хвилині залишили майданчик через перебір фолів Ілля Шемосюк і Сергій Літвінюк, через хвилину сіл “відпочивати” пішов Колот. Кожного разу, коли рівняни скорочували відставання, сумчанам вдавалося відновлювати свою перевагу в 5-6 очок. Правда, після того, як достроково закінчили гру Олександр Загребельний і Іван Шкурупій, у господарів з’вився шанс. За 3.24 хвилини до закінчення четвертого періоду після кидка Сергія Кіби перевага гостей обчислювалася лише очком – 76:75. Але далі наступив черговий провал господапрів (0:5) і доля поєдинку практично була вже вирішена наперед. Навіть п’ятий фол Буцького на останній хвилині не допоміг господарям – двічі з лінії штрафних промазав Кіба, а далі настала черга вже Ігоря Кривича – його три реалізовані штрафні кидки з чотирьох і встановили остаточний рахунок цього поєдинку.

Цікаві і деякі статистичні викладення матчу. Так, в першому таймі сумські баскетболісти лише один раз кидали штрафний, та і той Ігор Кривич не реалізував. У рівнян же цей показник значно вище – дев’ять попадань з чотирнадцяти. Якщо ж брати гру в цілому, то гості реалізували дев’ять штрафних з п’ятнадцяти, рівняни – 28 з 36. За підборами також лідирують господарі – 35 проти 30 у гостей. Команди закинули по сім трьохочкових, але вирішальними в поєдинку стали кидки з ближньої і середньої дистанцій – рівняни виконали лише чотирнадцять таких успішних спроб (з 33-х), сумчани – 27 (з 49-ти).

Рімас Ендріяйтіс, головний тренер “Суміхимпрома”:
– Ми знали, що “Пульсар” декілька останніх ігор зіграв дуже добре і знаходиться на психологічному підйомі, тому серйозно готувалися до гри. Жорсткий пресинг наших гравців змусив рівнян помилятися, але така активна робота дала відбиток на фізичний стан моїх підопічних. Десь вони зупинилися, почали помилятися. Але ми вчасно виправилися.

Сергій Шемосюк, головний тренер “Пульсара”:
– Поєдинок був хорошим – обидві команди порадували глядачів цікавим баскетболом. На жаль, ми програли першу половину і це позначилося на підсумковому результаті. Після перерви ми висправили становище, мали шанси на інший результат, але підвели неточності в кінцівці зустрічі. Погано зіграв Ілля Шемосюк, не був схожий на себе Андрій Костко, не справилися наші нападники і з братами Кривичами. Ми зробили все можливе, билися щосили, але сьогодні Суми були сильніші.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору