Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненські військові лікарі рятують бійців на передовій та у тилу

Головна / Рівненська область 22-бер, 2016, 22:099 prov 2 158
Військові лікарі постійно піклуються про здоров’я військовослужбовців Збройних Сил України та борються за їхнє життя як на передовій, так і у глибокому тилу, зокрема, у Рівненському військовому госпіталі.
Рівненські військові лікарі рятують бійців на передовій та у тилу

За словами начальника цієї військової медичної установи полковника медичної служби Олексія Кльонова, який, до речі, сьогодні залучений до виконання завдань на Донецькому напрямку, основну увагу керівництво військового госпіталю приділяє учасникам Антитерористичної операції.

Игорь Янковский: В недалеком будущем оборудование будет эффективнее, информативнее, безопаснее. Уже сегодня есть УЗИ-аппараты, которые практически сравнялись по возможностям диагностики с МРТ. Подробнее

— Робота з надання кваліфікованої медичної допомоги проводиться за двома напрямками: в зоні проведення бойових дій та після повернення бійців до своїх домівок, у пунктах постійної дислокації військових частин, — зазначив полковник медичної служби Олексій Кльонов. — На території Донецької та Луганської областей, від нашого військово-медичного закладу постійно працюють виїзні лікарсько-сестринські бригади. Сьогодні в найгарячіших населених пунктах зони АТО виконують обов’язки п’ять військово-медичних працівників з Рівного. За час збройного протистояння це вже десята група військових лікарів з нашого госпіталю. До цієї роботи залучаються найбільш підготовлені військові медики, — сказав він.
Рівненські військові лікарі рятують бійців на передовій та у тилу

Щодо надання медичної допомоги військовослужбовцям Збройних Сил України та членам їх сімей на стаціонарній базі Рівненського військового госпіталю, то ця робота проводиться дуже інтенсивно. Майже всі лікарняні ліжка, які розгорнуті в медичній установі, постійно заповнені. Упродовж збройного протистояння на території Донецької та Луганської областей у госпіталі пройшли стаціонарне лікування майже 10 тисяч осіб. Серед них, окрім учасників АТО, лікуються всі категорії військовослужбовців Збройних Сил України: строковики, контрактники, офіцери, старшини та солдати, а також запасники, члени їх родин та цивільні особи, які цілком мають можливість отримувати кваліфіковану медичну допомогу.
Загалом у Рівненському військовому госпіталі за два роки збройного протистояння медичну допомогу отримали близько 2,5 тисяч осіб, які брали участь у виконанні завдань на Донбасі. Серед них 15% військовослужбовці, які отримали поранення, 14 % — після травмування, а 71% бійців — отримали захворювання різної складності, пов’язані із виконанням бойових завдань.
Варто зазначити, що серед медичного персоналу госпіталю працюють провідні військові хірурги, які поряд із наданням кваліфікованої медичної допомоги пацієнтам, передають безцінний досвід молодим спеціалістам. Серед них провідний хірург полковник медичної служби Микола Гейник, який у 2014 році чотири місяці перебував у полоні ДНР, та провідний військовий хірург підполковник медичної служби Тарас Скрига. До речі, за словами пацієнта — військовослужбовця ЗС України за мобілізацією з позивним Черкан, який лікується у Рівному після мінно-вибухової травми, Тарас Скрига рятує його життя після поранення вже вдруге. Перший раз вони зустрілися у 2003 році в Іраці у складі українського контингенту.

Підполковник Віктор ШУБЕЦ,
Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів).
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору