Рівне:

Створення та просування сайтів

Засудили голову правління ВАТ “Рівнеагроенерго”

Актуально 22-вер, 2005, 12:139 prov 1 469
Вступив у силу вирок Рівненського міського суду за кримінальною справою, порушеною у 2002 році УСБУ в Рівненській області за фактом привласнення коштів головою ВАТ “Рівнеагроенерго”.
Організатором афери став голова правління ВАТ “Рівнеагроенерго”, який зумів привласнити близько 600 тисяч гривень. Разом із головним бухгалтером і начальником електролабораторії підприємства він склав та підписав фіктивний додаток до протоколу загальних зборів про надання голові правління ВАТ “Рівнеагроенерго” права самостійно укладати угоди на суму, що не перевищує 600 тисяч гривень. Це дало йому змогу незаконно передати в якості внеску до статутного фонду новоствореного ТОВ ”Енерго-Імпульс” майно “Рівнеагроенерго” саме на таку суму, чим було завдано значних збитків його акціонерам та працівникам. Згодом шахраї створили ще одне товариство “Енерго-Спектр”, на рахунок якого і перекинули кошти з ТОВ “Енерго-Імпульс”. У подальшому незаконно отримане майно частково реалізували одному з приватних підприємців.
Вироком Рівненського міського суду голова ВАТ засуджений за ст. 191, ст. 209, ст. 366 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем; відмивання грошових коштів та іншого майна, здобутих злочинним шляхом; службове підроблення) на чотири роки позбавлення волі з відстрочкою вироку на два роки та з позбавленням права обіймати керівні посади на три роки.
Західна інформаційна корпорація.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору