Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнеоблводоканал через суд вибиває борги

Газета СВ 23-кві, 2009, 16:069 prov 1 236
Із квітня “Рівнеоблводоканал” активізував позовну роботу підприємства до фізичних осіб-дебіторів, які невчасно виконують зобов’язання з оплати послуг водопостачання та водовідведення. Про це повідомили на підприємстві.
Як зазначили на “Рівнеоблводоканалі”, крім заборгованості з боржників стягуватимуть мито, плату за інформаційно-технічне забезпечення судового процесу та виконавчий збір розміром 10% від суми боргу. Примусовим виконанням рішень суду займатиметься Державна виконавча служба.
Такі дії підприємства викликані низькою платіжною дисципліною споживачів у сфері централізованого водопостачання та водовідведення, що спричиняє загрозу вчасній сплаті податків і порушує інтереси держави у частині формування доходів державного бюджету. Окрім того, унеможливлює вчасне проведення розрахунків з енергопостачальними підприємствами та підприємством, що здійснює очистку стічних вод.
«Рівнеоблводоканал» відключатиме від водопостачання та водовідведення злісних боржників – фізичних осіб, — повідомив в. о. директора «Рівнеоблводоканал» Вадим Сторожук.
Спочатку відключатимуть тих, хто заборгував 3 тис. грн. і більше. «Найбільший зафіксований борг – 20 тисяч гривень», – зазначив Вадим Сторожук.
З 2006 року загальна заборгованість становить 10 мільйонів гривень.
Окрім того, на підприємстві нагадують, що з квітня «Рівнеоблводоканал» запровадив плату за повірку лічильників. Досі безкоштовна, послуга відтепер коштуватиме 9,64 гривні з ПДВ. Як пояснили на підприємстві, обґрунтування тарифу визначає не водоканал, а державне підприємство «Рівнестандартметрологія». Саме його спеціалісти проводять повірку, — передає ЗІК.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору