Рівне:

Створення та просування сайтів

Патріарх Кирило прибув з візитом

Україна і світ 30-лип, 2009, 09:559 prov 1 116
Святійший патріарх Московський і всієї Русі Кирило прибув з 10-денним візитом в Україну. Свій перший день настоятель Російської Православної Церкви почав зі спільної молитви з українською паствою. Він взяв участь в урочистому богослужінні на Володимирській гірці.
Увечері в Києво-Печерській лаврі він провів святкове богослужіння на честь cвятого рівноапостольного князя Володимира — хрестителя Русі.
На урочистості в столицю приїхали більше 20 архієреїв з України, Росії, Білорусі, Молдови й Німеччини.
В аеропорті Борисполя Його Святість зустрічали як високого гостя. Патріарший штандарт біля прапора України, хор, коровай. Першим настоятеля Російської Православної Церкви на українській землі привітав блаженійший митрополит Володимир. З аеропорту делегація відразу ж вирушила на першу молитву з мирянами.
На Володимирській гірці — останні приготування. Місце для першої зустрічі з паствою — знакове. Саме тут більше тисячі років тому Русь прийняла християнство. Святійший патріарх говорить — Київ особливо важливий для православ’я.
Завершився перший день святійшего патріарха в Києві так, як і почався — молитвою. Разом із сотнями вірних у Києво-Печерській Лаврі він взяв участь у вечірньому богослужінні, присвяченому пам’яті хрестителя Русі, святого рівноапостольного Князя Володимира. Молилися під відкритим небом. З літургії на цьому ж місці ранком Його Святість почав другий день свого пастирського візиту.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору