Рівне:

Створення та просування сайтів

На Житомирщині міліціонери провели показову акцію знищення самогонних апаратів, вилучених у правопорушників

Житомирська область 14-гру, 2009, 11:239 prov 868
11 грудня вперше за останні роки працівники міліції громадської безпеки УМВС України в Житомирській області провели показову акцію знищення вилучених у правопорушників самогонних апаратів, на яку запросили представників засобів масової інформації.
Про це повідомляє УМВС України в Житомирській області.


Як прокоментував подію заступник начальника УМВС – начальник міліції громадської безпеки Валерій Марчевський, ці заходи мають на меті привернути увагу громадськості до серйозної проблеми пияцтва і одного з його ключових чинників – самогоноваріння. Аналіз злочинності свідчить, що майже кожен десятий злочин загальнокримінальної спрямованості вчинений особами, які перебували у стані алкогольного сп’яніння. Тож ця проблема не може не турбувати працівників міліції і вирішувати її треба спільно з громадою.
А розгорталися події на території автогосподарства обласного управління внутрішніх справ. Саме тут були зібрані вилучені на території області лише упродовж десяти днів, з 27 листопада по 7 грудня, близько 150 самогонних апаратів найрізноманітнішої модифікації та, так би мовити, конструкторських ідей, пристосованих до роботи і на газу, і на дровах, і за допомогою використання електроенергії.
Всі ці експонати - докази незаконної діяльності їх господарів - після винесення відповідних рішень суддів або керівників міськрайорганів знищуються. Тож і цього дня гусеничний трактор безжалісно трощив усі вилучені у порушників самогонні апарати.
Загалом же на території області упродовж року до відповідальності за порушення антиалкогольного законодавства притягнено понад 16,5 тисяч осіб, 253 з них – до кримінальної за виготовлення з метою збуту та збут самогону та інших міцних спиртних напоїв домашнього виробництва.
З незаконного обігу вилучено понад 6 тис. літрів самогону, більше 40 тис. літрів самогонної закваски та 1,5 тис. апаратів для виготовлення самогону. На правопорушників накладено штрафів на суму понад 185 тис. гривень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору