Рівне:

Створення та просування сайтів

Людмила Хмуровська: “Ми пропонуємо вступникам найкращих викладачів і хороші знання”

Кримінал 18-лют, 2010, 10:139 prov 3 182
У січні є свято, яке не позначене червоним кольором у настінних календарях, але про нього пам’ятають усі, хто є або був студентом. Мова йде про Тетянин день. Та слухачі і студенти другого курсу Рівненського відділення навчально-наукового інституту заочного та дистанційного навчання Київського національного університету внутрішніх справ це свято відзначили із “заліковками” в руках. В цей час у них тривала зимова сесія. Щоправда, іспити та заліки настрою нікому не зіпсували. Адже люди сюди приходять за хорошою вищою освітою, а не стоять у чергах за дипломами, чекаючи нагоди накивати п’ятами з лекційної зали… Про традиції цього ВНЗ, його колектив, сьогодення і плани на майбутнє розповідає начальник відділення, підполковник міліції Людмила Хмуровська.
— Існує думка, що кожен з нас назавжди в душі залишається студентом, — зауважує Людмила Станіславівна. — Тому ми намагаємося зробити все, щоб випускники згодом пригадували роки, проведені у стінах нашого навчального закладу, як найкращі. Підтримуємо ініціативи слухачів та студентів у відзначенні закінчення сесії, “екватора”, випуску. Щороку сьомого березня святкуємо день створення відділення, яке вперше відчинило двері перед майбутньою юридичною елітою в 2003 році. Не забуваємо й про інші дати. Так, хоча офіційно День студента держава відзначає в листопаді, ми не забули привітати групи і 25 січня, коли вшановують Великомученицю Тетяну — покровительку студентства.
— Чи виникали у відділенні труднощі після змін умов вступу абітурієнтів до вищих навчальних закладів України, чи вплинула фінансово-економічна криза на навчальний процес, кількість студентів та слухачів, на матеріально-технічну базу?
— Після змін умов вступу у нас не виникло жодних проблем. Навпаки, упродовж останніх двох років зберігається тенденція до зростання кількості абітурієнтів. А зовнішнє незалежне оцінювання додало лише позитиву. Тепер абітурієнти мають можливість стати нашими студентами за конкурсом сертифікатів.
Можливо, збільшення кількості абітурієнтів пов’язане також із рекламою навчального закладу. Раніше цьому приділяли значно менше уваги, тому цивільні громадяни нерідко думали, що тут навчається лише міліція.
Фінансово-економічна криза на навчальний процес також не вплинула. Ми проводили моніторинг серед ВНЗ області, тож, можу сказати, що вартість навчання у нашому відділенні навіть нижча, ніж в інших закладах, які готують правознавців. Вона не змінюється упродовж усього періоду навчання. У 2009 році студенти сплачують 6000 гривень на рік, а слухачі — 1500 гривень. Останні вступають до нас за умовами окремого договору з працівниками ОВС, тому вартість навчання частково компенсує МВС України. Думаю, це непогана пропозиція для міліціонерів, адже вони мають можливість здобувати вищу освіту без відриву від роботи та сім’ї. До того ж, у них є право при вступі на вибір або проходити незалежне тестування, або складати іспити.
Не погіршилася у нас і матеріально-технічна база. Люди, які працюють у відділенні, вчасно отримують зарплатню, без затримок оплачуються комунальні послуги.
- Ким із випускників Рівненського відділення педагогічний колектив може по-справжньому пишатися?
— Наші випускники працюють у всіх правоохоронних органах та різних галузях не лише в Рівненській області. Це й перший заступник начальника ГУМВС України в Львівській області Сергій Авраменко, начальник відділу документального забезпечення та режиму Рівненського обласного управління міліції Валентина Тараненко, заступник начальника Департаменту ДСО при МВС України Святослав Морозюк… Навчаються у нас і сімейні династії.
- Що Рівненське відділення ННІЗДН КНУВС може запропонувати абітурієнтам?
— Відділення за заочною формою навчання здійснює підготовку фахівців освітньо-кваліфікаційного рівня “бакалавр” за спеціальністю “Правознавство” (на базі повної загальної середньої освіти) на умовах окремого договору з працівниками ОВС (термін навчання 5 років) та договору з фізичними і юридичними особами (4 роки та 6 місяців).
Наші студенти та слухачі на 95 відсотків забезпечені навчально-методичною літературою. Ми є відділенням державного закладу — національного університету із 86-річною історією, маємо найвищий — четвертий рівень акредитації, даємо диплом, який визнають у будь-якій галузі.
- Чи часто правоохоронці виявляють бажання навчатися у відділенні?
— Щороку ми набираємо по дві міліцейські групи слухачів. Це, як правило, зрілі люди. Хтось відчуває потребу в самовдосконаленні, а комусь потрібен диплом про повну вищу юридичну освіту. Перші набори в міліцейські групи були переважно із осіб керівного складу. А зараз більшість слухачів — рядові співробітники.
- Які бачите перспективи для подальшого розвитку відділення?
— У зв’язку зі змінами в навчальному процесі та переходом до Болонської системи, думаю, було б непогано відкрити хоча б одну магістратуру в західному регіоні. Можливо, у перспективі магістрів зможе випускати і Рівненське відділення ННІЗДН КНУВС. А найближчим часом особливих змін ми не очікуємо.
Початок конкурсу сертифікатів та конкурсних випробувань для абітурієнтів із числа працівників ОВС заплановано на 9-14 серпня, а для абітурієнтів на умовах договору з фізичними та юридичними особами — на 6-10 вересня 2010 року. Вступникам потрібно буде надати сертифікати Українського центру оцінювання якості освіти (оригінали або їх завірені копії) з історії України, української мови та літератури, з іноземної мови. 20 березня о 10.00 ми проводитимемо День відкритих дверей. Чекаємо всіх бажаючих на вулиці Вербовій, 39, що в Рівному.
Розмовляла
Марина Нонка.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору