Рівне:

Створення та просування сайтів

Незаконно отримали з бюджету 93 тис. грн.

Кримінал 12-сер, 2010, 13:379 Lobanovskiy 928
Контрольно-ревізійний відділ в м. Рівне провів планову перевірку окремих питань фінансово-господарської діяльності квартирно-експлуатаційного відділу. Виявлено фінансових порушень на понад 3 мільйони гривень.
Незаконно  отримали з бюджету 93 тис. грн.
Під час перевірки ревізори зіштовхнулися з цікавою ситуацією. Вони виявили, що, не використовуючи ні грама води, приватна структура ТОВ”Крона Плюс” у 2009 році зуміла виконати для квартирно-експлуатаційного відділу роботи з очищення системи каналізації і отримати за цю послугу 93 тисячі гривень бюджетних коштів.
Ревізори дослідили, що роботи з очищення системи каналізації мали б проводити із застосуванням гідродинамічної установки високого тиску, які здійснюють лише з обов’язковим застосуванням води, тому договір з виконавцем робіт передбачає підключення обладнання до води у замовника. Використання води підтверджено відповідними актами. Однак, перевірка фактичного споживання води по об’єктах, на яких виконувались роботи, встановила, що її об’єм за період виконання робіт не перевищував щомісячних обсягів споживання. Окрім того, надіславши запит у РОВКП ВКÔгвнеоблводоканал” з’ясовано, що забір (використання) ТОВ”Крона Плюс” води з необлікованих джерел водопостачання та скидання відпрацьованої води після виконання робіт в міську каналізацію не здійснювалося.
Ось і виходить, що жодних робіт з очищення системи каналізації ТОВ”Крона Плюс” не виконувало і незаконно отримало 93 тисячі гривень.
Провівши звірки з постачальниками комунальних послуг, ревізори встановили, що станом на 01.06.2010 за даними бухгалтерського обліку установи через невідображення рахунків, виставлених трьома теплопостачаючими підприємствами, перед ними занижено кредиторську заборгованість на 1473,8 тисячі гривень.
Під час контрольного заходу ревізори виявили, що установа втратила можливість додатково отримати 1354,1 тис. гривень доходів. Це сталося тому, що житлові приміщення передавали в оренду за значно нижчими ставками, ніж мінімальна ринкова вартість оренди одного квадратного метра житла по регіону.
За допущені порушення чотирьох посадових осіб притягнуто до адміністративної відповідальності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору