Рівне:

Створення та просування сайтів

У Білорусі знайдений мертвим опозиційний журналіст

Україна і світ 09-вер, 2010, 10:079 Lobanovskiy 863
Засновник і керівник провідного опозиційного сайту Білорусі “Хартія-97” Олег Бебенін був знайдений мертвим у себе на дачі під Мінськом 3 вересня.

Причина смерті 36-річного журналіста поки що не відома, серйозних хвороб у нього не було.
Нагадаємо, у редакції “Хартії-97” в березні білоруські спецслужби провели обшук, під час якого редактор сайту Наталію Радіну, за її словами, побили.
36-річний Бебенін з 1998 року був засновником і керівником опозиційного сайту “Хартія-97”, який став одним з найбільш відвідуваних білоруських суспільно-політичних Інтернет-ресурсів. Ані міліція, ані близькі журналіста, які прибули на місце події, поки що не повідомляють ніяких обставин того, що трапилося.
Бебенін закінчив факультет журналістики Білоруського державного університету. У 1990-их роках працював заступником головного редактора незалежної білоруської газети “Ім’я”. Неодноразово брав участь в опозиційних акціях.
У листопаді 1997 року, коли Бебенін працював заступником редактора газети “Ім’я”, невідомі викрали його на центральному проспекті Мінська, привезли до лісу, погрожуючи “на його прикладі показати всім, як потрібно поводитися з владою”. Після цього викрадачі відпустили журналіста.
В останні роки Бебенін став одним з найближчих соратників координатора громадянської кампанії “Європейська Білорусь” Андрія Саннікова, який нещодавно оголосив про свої президентські амбіції. У Бебеніна залишилися дружина і двоє синів.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору