Рівне:

Створення та просування сайтів

Каскад стартуватиме у польській лізі

Рівненська область 23-гру, 2010, 12:029 Lobanovskiy 1 133
Після представлення всіх необхідних документів Головна польська комісія спідвею прийняла рішення про участь рівненського спідвейного клубу „Каскад” у другій польській лізі. Керівництво СК „Каскад” отримало ліцензію на сезон 2010 року. Рівненські вболівальники спідвею стануть свідками більшої кількості гонок наступного року. Адже крім польської другої ліги СК „Каскад” буде змагатися і в чемпіонат України.

Каскад стартуватиме  у польській лізі


Про це розповів президент СК „Каскад” Сергій Дем’янков:
— Ми і раніше подавали всі необхідні документи на участь клубу у другій польській лізі. І лише зараз отримали так звану «безумовну» ліцензію. Є три поняття: умовна, безумовна ліцензія і третій варіант – відмова у її видачі. „Безумовна ліцензія” — це означає, що всі документи, які були подані клубом «Каскад», відповідали необхідним нормативам. На сьогоднішній день окрім нас таку саму ліцензію отримав Равіч. Деякі команди мають поки умовні ліцензії, а чотири клуби, здається, взагалі не отримали їх. У них є термін до 14 грудня виправити документи й подати чергове клопотання. Думаю, що все в них буде нормально, можливо просто трохи не встигли дооформити папери.
— Виступи у другій польській лізі не стануть на заваді участі у чемпіонаті України?
— Ні. У 2011 році будемо брати участь і в УЛС, і у 2 польській спідвейній лізі. Звичайно, що склади будуть різнитися. У польській лізі буде один склад, більш потужний, а на внутрішніх змаганнях — інший. Якщо брати польську лігу, то очевидним є той факт, що нам треба підсилюватися, тому що не буде результату. Заявляючись до двох ліг, хочемо збільшити кількість змагань для наших спортсменів і підвищити їхню майстерність. Але ми прекрасно розуміємо, що не можна це робити однобоко. Маю на увазі, що не повинна команда виглядати на даному етапі тільки з рівненських спортсменів. Адже їхній рівень, чесно кажучи, недостатній на цей момент, щоб гідно представляти команду. Тож «Каскад» буде підсилюватися двома чи трьома легіонерами для того, щоб демонструвати достойний спідвей. Наразі ведеться селекція. Тривають перемовини зі відомими спортсменами. Гадаю, що все буде нормально – гонщиків багато й ми матимемо пристойний склад.
— Прізвища гонщиків, з якими ведете переговори може озвучити?
— Поки що прізвищ не буду називати. Якщо буде підписано все на папері, або хоча б отримано усні угоди – тоді все повідомимо.
— Чим зараз займаються гонщики?
— Всі спортсмени, які уклали контракти із клубом, розпочали підготовку до нового сезону. Зараз вона складається із занять у спортивному залі. Після новорічних свят заплановано заняття у басейні та традиційні тренування на льоду у селі Корнин. Днями підписав з клубом контракт ще один рівненський юніор Сергій Юзепчук (1993 р.н.).
— Більше гонок, більше затрат. Чи вистачить Вам фінансових сил?
— Звичайно гонок буде значно більше. Якщо дасть Бог, то в ПЛ братимуть участь 9 команд. А це означає, що в Рівному пройде 8 гонок і стільки ж на виїзді. Це тільки круговий етап без плей-оф. Тому закономірно, що збільшуються затрати й ми ведемо роботу, щоб долучити до нашої справи додаткові джерела фінансування. Працюємо з владою, намагаємося її трохи повернутися до нас. Ми з оптимізмом дивимося у майбутнє і працюємо для цього.
У неділю відбулося засідання трекової комісії ФМУ. Серед інших питань, президенти червоноградського «Шахтаря», львівського «СКА – Фаворит» та рівненського „Каскада” обговорили і проголосували деякі нововведення, які наберуть чинності вже з наступного спортивного сезону в УЛС. Оскільки на даний момент в УЛС готові стартувати лише три клуби, формат змагань вирішено не змінювати, як і раніше команди зустрінуться один з одним удома і на виїзді. Для команд знято обмеження по кількості легіонерів заявлених за сезон, для яких вирішено використовувати КСМ 1 Польської Ліги. КСМ двох легіонерів в сумі не може перевищувати 16. Не залежно від розрахунків минулого сезону, мінімальний КСМ для гонщика рівний 6,5. Календар змагань УЛС вирішено обговорити і затвердити в лютому.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору