Рівне:

Створення та просування сайтів

Здраствуйте, «листи щастя»? В Україні запровадять безконтактну фотовідеофіксацію ПДР

Україна 20-бер, 2012, 10:049 prov 795
Фіксувати порушення правил дорожнього руху нелегальними автоперевізниками, які здійснюють перевезення пасажирів, дозволить впровадження системи безконтактної фіксації порушень – за допомогою відео- та фотозйомки.
Про це сказав віце-прем’єр-міністр – міністр інфраструктури Борис Колесніков під час наради щодо нелегальних автоперевезень, повідомляє прес-служба відомства.
На переконання учасників ринку, проблема нелегальних перевезень – це, в першу чергу, питання безпеки перевезень: адже здійснюючи перевезення без ліцензії перевізник не страхує пасажира і тим самим не несе жодної відповідальності за життя пасажирів.
"Потрібно напрацювати технічні заходи: ми підемо на будь-який крок, що дозволить підвищити безпеку перевезень", - підкреслив Колесніков. Він зауважив, що за показниками ДТП та, зокрема, смертності на автошляхах, Україна посідає одне із найгірших місць у Європі. "Люди гинуть на автошляхах – так далі тривати не може", - сказав віце-прем’єр-міністр.
Дієвий шлях виявлення порушень правил дорожнього руху – впровадження системи їх безконтактної фіксації. "Міністерство інфраструктури запропонує внесення змін до бюджету, виступить із ініціативою по технічній підтримці безконтактної фіксації порушень ПДР. Ми готові організаційно допомогти у вирішенні цього питання: потрібно визначити місця та які саме технічні засоби найбільш доцільно встановити", - сказав Віце-прем’єр-міністр.
Зафіксоване на фото чи відео порушення, на переконання Колеснікова, зніме будь-які дискусії щодо того, чи було вчинене порушення тим чи іншим перевізником, а відтак – стане причиною для більш пильної уваги до перевізника. Так, численні порушення ПДР та нехтування безпекою пасажирів можуть призвести до анулювання ліцензії в перевізника.
За оцінками Колеснікова, знадобиться від 12 до 18 місяців для оснащення міст-мільйонників, а також Львова та Запоріжжя такою системою фіксації порушень. "Відео- та фото фіксації – єдиний цивілізований і водночас дієвий механізм впливу на недобросовісних перевізників", - сказав він.
www.expres.ua
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору