Рівне:

Створення та просування сайтів

Шоколадний заєць

Здоровя 05-кві, 2007, 17:249 prov 2 496
Корисно знати
Ось і дочекалися тепла. Ще зовсім трішки — і можна одягати легенькі блузки, маєчки з великими вирізами, міні-спідниці й підставляти тіло сонячним променям. Проте не всі можуть ось так відразу перейти на літній одяг, значна частина жінок комплексує через білизну шкіри з синюшним відтінком. Згодом шкіра, зрозуміло, засмагне, але чекати не хочеться: гарний і привабливий вигляд жінки хочуть мати вже і негайно. Для нетерплячих є вихід — потрібно відвідати солярій.

Засмагаємо з комфортом



Сучасні солярії надійні, безпечні та комфортні. Вони обладнані спеціальними вентиляторами, у яких регулюється інтенсивність обдування і напрямок руху повітря. Але головне — це лампи, які бувають різної потужності, й від цього залежить тривалість сеансу в солярії. Є обладнання для односторонньої засмаги: час від часу потрібно перевертатися, щоб отримати рівномірний колір. А є — для двосторонньої. У деяких соляріях засмагають стоячи. Вони більш гігієнічні, бо тіло людини не торкається до стінок. Сучасні професійні солярії обладнані лампами для обличчя. Панель керування дає можливість постійно контролювати режим роботи й автономно відключати лампи за бажанням клієнта.



Шкодить чи приносить користь?



Учені постійно проводять дослідження і досі не знайшли ніяких побічних ефектів від засмаги у солярії. Вони запевняють — це не шкідливо, якщо, звичайно, не лежати під лампами по кілька годин на добу. Лампи дають косметичний і лікувальний ефект: очищають шкіру, прогрівають м’язи і легені, розслабляють. Звичайно, натуралісти можуть закинути, мовляв, усе штучне — шкідливе для людини. Але насправді солярій може бути небезпечним тільки пересушуванням шкіри. Та й цьому можна легко запобігти, використовуючи спеціальну косметику. Креми та лосьйони підвищують здатність шкіри до засмаги.



Якщо ви вперше у солярії



Перш ніж ви почнете засмагати, спеціаліст у солярії повинен визначити тип вашої шкіри, дізнатися реакцію на сонячне проміння, поцікавитися, чи не приймали ви ліків. Прийшовши у салон, запитайте, яке обладнання експлуатують і коли востаннє замінювали ультрафіолетові лампи. Це важливо, бо якщо вони старі, то ваша шкіра ніколи не матиме шоколадного відтінку. Зазвичай, лампи повинні міняти після 500-600 годин роботи. Як відрізнити хороше обладнання від поганого? Зверніть увагу на те, чи працює вентиляція. Нове устаткування має безліч дірочок, через які повітря обдуває все тіло, а у старому солярії повітря обдуватиме лише ноги і вам буде холодно. Поцікавтеся, чи є там лампи для обличчя. На них повинен бути фільтр (скло з блакитним відтінком) та індивідуальний вимикач.



Під кожного відвідувача у солярії має розроблятися індивідуальна програма, яка враховує фототип шкіри, який відтінок шкіри хоче отримати клієнт — легкий чи бронзову засмагу. Тому клієнта має спершу оглянути фахівець. Якщо ви заходите в солярій і вас просто запитують: ”Вам скільки хвилин?” — тут працюють непрофесіонали.



Скільки має тривати сеанс?



Загальне правило вивести важко, бо це залежить від багатьох факторів. Засторога для людей зі світлою шкірою — вони повинні починати з нетривалих сеансів, а тоді поступово збільшувати час. Скільки треба прийняти сеансів? Також усе індивідуально. Тут знову важливу роль відіграє фототип шкіри і те, який результат ви хочете отримати. Аби просто надати тілу привабливішого вигляду й позбутися блідо-синюватого вигляду шкіри, достатньо буде і трьох сеансів (починаєте з мінімального і поступово збільшуєте час), які можна приймати через день-два. Коли ж бажаєте виглядати смуглянкою чи “шоколадним зайцем”, доведеться витратити більше часу, хоча сильна засмага більше шкідлива, ніж корисна. Шкіра все пам’ятає і може негативно відреагувати на нинішню засмагу не відразу, а через декілька років.



Вертикальний чи горизонтальний?



Побутує думка, що засмага у вертикальному положенні більш інтенсивна і тримається довше. Проте це не так, хоча деякі відмінності між вертикальною і горизонтальною формою солярію є. Якщо вам неприємно лягати голому на поверхню, де кілька хвилин тому лежала незнайома людина, тоді обирайте вертикальне положення. Хоча після кожного клієнта поверхня повинна ретельно дезінфікуватися. Вертикальне положення дає рівномірну засмагу, бо у горизонтальному деякі частини тіла — лопатки, сідниці, на яких ви лежите, засмагають гірше. Зате у цьому положенні не кожен може “ловити кайф” протягом 10 хвилин з піднятими руками.



Коли запланували відвідати солярій, як мінімум за годину до цього не треба приймати душ і митися милом. На голову обов’язково одягнути шапочку, аби не пересушити волосся. Макіяж обов’язково зняти, бо інакше засмага обличчя буде нерівномірною. Сонцезахисні креми в солярії не потрібні – їх роль беруть на себе спеціальні фільтри, встановлені в апараті, а ось зволожуючі креми після солярію вкрай необхідні.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору