Рівне:

Створення та просування сайтів

Командиру добровольчого підрозділу «ОДЧ Карпатська Січ» Олегу Куцину хочуть присвоїти звання Героя України (посмертно)

Рівненська область / Новини регіону 06-лис, 2022, 08:179 prov 1 450
Обласна рада прийняла рішення звернутися до Президента України щодо надання звання Героя України (посмертно) Олегу Куцину.
Олег Куцин почав боротьбу за Українську державу в 1989 році в одному з найскладніших регіонів нашої держави – на Закарпатті. Був учасником студентської акції «революція на граніті», першим повісив Державний Прапор України над м. Тячевом в кінці 80-х. Також у статусі сотника «Закарпатської сотні» під час Революції Гідності виносив поранених із вул. Інститутської.
У 2014-2016 роках боровся зі зброєю у руках проти росії. Олег Куцин – учасник боїв за Донецький аеропорт, Піски, Водяне, Опитне. Очолював комбатантську організацію «Легіон Свободи».
А з 24 лютого він спільно з побратимами відновив Добровольчий батальйон «ОДЧ Карпатська Січ», який обороняв Київщину від окупантів.
Добровольчий рух під його керівництвом набирав обертів, сотні бійців увійшли в лави ЗСУ, створивши добровольчий 49-ий окремий стрілецький батальйон «Карпатська Січ», який зараз воює на Ізюмському напрямку. До складу підрозділу входять представники більше двадцяти національностей із різних континентів. Усе це завдяки шаленому авторитету «Кума», якому у званні молодшого лейтенанта, на передовій, Генштаб доручив створення батальйону.
Так, депутати також просять заснований ним 49-ий окремий стрілецький батальйон Сухопутних військ України назвати в його честь – 49-ий Окремий стрілецький батальйон «Карпатська Січ» ім. Олега Куцина.
За цей проєкт рішення проголосували 54 депутати.
Джерело.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору