Рівне:

Створення та просування сайтів

МНС перевіряє північні райони

Кримінал 19-лют, 2009, 12:349 prov 1 035
Давно відомо, що набагато легше і дешевше запобігти водяній стихії, ніж потім ліквідовувати її наслідки. З настанням потепління, яке змінює значні снігові опади, зростає небезпека підйому рівня води на водоймах Рівненщини, і як наслідок — підтоплення населених пунктів.
Це в першу чергу стосується північних районів області: Зарічненського, Дубровицького, Сарненського, Володимирецького та Березнівського, які з року в рік потерпають від паводків. Тому для своєчасного реагування у випадку виникнення повені в підрозділах ГУ МНС області в стані постійної готовності знаходяться рятувальні сили та засоби. Разом з тим проводиться комплекс заходів із забезпечення надійного захисту населення та територій від можливої повені.
Працівники відділу державної інспекції цивільного захисту та техногенної безпеки МНС області спільно з управлінням з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення обласної державної адміністрації перевіряють готовність районних підприємств і комунальних служб до поновлення запасу матеріальних резервів (піску, щебіню, паливно-мастильних матеріалів тощо). В умовах паводка чергують мобільні оперативні групи. Рятувальники перевірили стан найбільш важливих об»єктів: русел річок, водогосподарських і гідротехнічних споруд, меліоративних систем, які знаходяться у зоні впливу шкідливої дії паводку, льодоходу та повені. Особлива увага при обстеженні приділяється напірним спорудам (дамбам), кріпленням їхніх укосів, водоскидам, водозаборам та дренажним системам. Зокрема, в Зарічненському районі для контролю за рівнем води в водоймах створені та цілодобово чергують гідромеліоративні пости. Результати від щоденного спостереження негайно подаються в управління водних ресурсів, де робиться аналіз, який згодом надсилається до обласної державної адміністрації в управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення.
Дмитро МЕЛЬНИК,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору