Рівне:

Створення та просування сайтів

Чи є у Рівному ДАІ?

Особливий погляд 23-лют, 2006, 10:039 prov 1 224
Прочитавши заголовок, кожен житель обласного центру має право впевнено сказати: “Дивне питання?! Звичайно, що є.” Але автор цієї публікації вважає, що такий висновок дещо поспішний. Справді, щоденно у самісінькому центрі Рівного на вулиці Соборній переважно на відрізку від площі Театральної до площі Незалежності можна побачити бравих круглолицих сержантів у новісінькій уніформі, які вправно орудують смугастими жезлами.
Здавалося б, що від пильного ока патрульної служби ДАІ на названому відрізку не може сховатися жодний порушник правил дорожнього руху. З цим посперечатись важко: працівники ДАІ найбільш ефективно працюють на центральній вулиці міста, ніби тут найбільше порушень і саме тут їздять найнахабніші недобросовісні водії, яких вони збираються позбутися за один день.
Але буквально за кілька сотень метрів, майже за спиною пильних стражів порядку діється неймовірне. Дворами, тротуарами, пішохідними доріжками, дитячими майданчиками катаються на іномарках “сміливі” особи. Ще більше безладів і порушень спостергіається на околицях та віддалених вулицях Рівного. Хвацьким хлопцям за кермом власних авто плювати, що у дворі граються діти, що тут мами прогулюють у візочках немовлят чи дихають свіжим повітрям люди похилого віку та хворі. Вони їдуть, голосно сигналячи, мало не на пішоходів. Тут в обличчя – вихлопні гази, бруд із калюж, там – масляні плями на дитячих майданчиках. Скрізь не лише зневага до правил дорожнього руху, а й приниження сотень людей, негативний приклад для дітей та підлітків.
Між іншим, площа Незалежності не виняток. Точніше, виняток, але лише окремим водіям, які, очевидно, мають особливий статус. Інакше так нахабно не порушували б правила дорожнього руху. Найчастіше вони перевищують дозволену швидкість і при цьому мило посміхаються даішникам, які у відповідь чомусь по-лакейськи кланяються або навіть віддають честь. Невже не для всіх написані правила?
До речі, на великих швидкостях мчать авто не лише вулицями міста, а й курсують вздовж і впоперек парками та скверами, у дворах будинків. На це одна пенсіонерка сумно зауважила: “Якби в тих іномарках були квадратні колеса – по сходах і в квартири заїжджали…”
Жителі Рівного мовчки спостерігають за витівками “автоковбоїв”, але захисту від цього масового беззаконня знайти не можуть. І з приємністю (хоч в одному випадку) згадують день приїзду у наш обласний центр колишнього Президента України Леоніда Кучми. Тоді за порядком на дорозі слідкували працівники ДАІ мало не біля кожного будинку. А відповідні служби навіть нанесли на проїжджу частину розмітку, правда, знову ж таки лише на тих вулицях, якими рухався кортеж гаранта конституції.
Але не лише перед “автоковбоями” працівники ДАІ безсилі. Певну безпорадність вони демонструють і перед пішоходами, які натовпами штурмують огорожу на вулиці Соборній між продовольчим і промисловим ринками. Тут зухвальці заважають рухові автотранспорту, а інколи й перекривають його.
Зате власники транспортних засобів “мстять” їм за це на переході навпроти книжкового магазину “Слово”. Загрозлива ситуація частенько створюється на вулиці Сагайдачного у центрі продовольчих ринків. І знову ж власники смугастих палиць дивляться на це все крізь пальці, бо й взагалі бувають тут рідкими гостями.
Ростислав Варжель,
Рівне
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору