Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівнянин в квартирі зберігав арсенал зброї

Останні новини 08-кві, 2009, 13:149 prov 893
Працівники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків УМВС України в Рівненській області отримали оперативну інформацію про те, що один з рівнян (назвемо його Олег К.), раніше неодноразово судимий (в тому числі й за грабежі), зберігає у власній квартирі синтетичний наркотик «Метамфетамін». Перевірити повідомлення потрібно було негайно, а тому співробітники обласного ВБНОНу терміново виїхали на обшук помешкання 38-річного Олега. Проте там на правоохоронців чекав «сюрприз». Замість наркотиків вони вилучили у підозрюваного цілий арсенал зброї.
– У поле зору міліції цей чоловік потрапляє не вперше, – розповідає начальник ВБНОН УМВС полковник міліції Петро Тищук. – Підозра, що він вживав колись наркотики, підтвердилась, адже сам затриманий цього не заперечує. Ніхто й гадки не мав, що при санкціонованому обшуку квартири працівники підрозділу ВБНОН замість наркотиків знайдуть чимало «цікавих» речей. Увесь вилучений залізний крам був доставлений на дослідження в науково-дослідний експертно-криміналістичний центр при УМВС. Тож, давайте дочекаємося висновків експертів.
Так, вилучене дійсно справляло враження. Незареєстрована одноствольна мисливська рушниця калібру 16 мм, карабін калібру 5,6 мм (без номера) та дев’ять патронів до нього, пістолети: «МR-654 К», «PERТEKTA», «KINOSTAZTEZ», «SCHMEISSER», «PIETRO BERETTA GARDONE», револьвери «REK COBRA» та «ALFA», а також близько двох десятків патронів різного калібру. Окрім цього, Олег був неабияким любителем холодної зброї, в основному ножів. У його колекції була й піка, замаскована у бамбукову тростину. Правоохоронці також вилучили пістолет моделі «Z» калібру 6,35 мм (виробництва Чехословаччини), який згідно з висновком експерта є нарізною вогнепальною зброєю, виготовленою заводським способом, придатною для стрільби, та елемент саморобної пишучої ручки для стрільби патронами калібру 5,6 мм.
– Ми вже закінчили експертизу направленої нам зброї, – розповідає головний експерт сектору балістики і трасологій відділу криміналістичних досліджень НДЕКЦ при УМВС підполковник міліції Анна Боліщук. – Частина перевіреної зброї непридатна до стрільби, але враження від чехословацького «міні-Зети» залишиться надовго. Така собі забавка дл шпигунів.
А колега Анни Іванівни – експерт відділу кримінальних досліджень капітан міліції Вікторія Юзик підтвердила, що усі шість вилучених ножів є холодною зброєю.
Слідчим, з якими спілкувався затриманий, він пояснив, що тримав у себе вдома зброю, бо має таке хобі і дуже полюбляє збирати та розбирати усіляке залізяччя. На інші ж запитання він вперто не бажає відповідати. Між іншим, як зауважив Петро Тищук, у квартирі Олега під час обшуку було також виявлено підроблені документи (зокрема, паспорти) та викрадені раніше мобільні телефони. Нині «зброяр» перебуває в ІТТ Рівненського міського відділу внутрішніх справ. Проти нього порушена кримінальна справа за статтею 263 Кримінального кодексу України, — повыдомили з ВЗГ УМВС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору