Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-чер, 2006, 15:429 prov 1 053
Заощадження доцільно зберігати у гривні
Протягом двох останніх тижнів євро і долар щодня втрачають по декілька копійок. Причина — різкі зміни котирувань на сировинні ресурси і падіння цін на дорогоцінні метали.
Українські банкіри, враховуючи світові тенденції і ситуацію на місцевому фінансовому ринку, говорять про доцільність зберігання заощаджень у національній валюті.
— За усіма прогнозами, зростання інфляції залишиться на рівні, який раніше задекларував український уряд, тому вигідніше вкладати в гривневий інструмент, — вважає екс-заступник голови правління комбанку Денис Басс. За його словами, зростання цін на товари в поточному році складе близько 10%, а також зростатимуть банківські депозитні ставки, особливо в гривні.
Оскільки американська валюта девальвує, а європейська коливається досить різко, шансів заробити в короткотерміновій перспективі на іноземних знаках у громадян мало. Вони можуть більше втратити на обміні валюти.
— Рекомендував би зберігати кошти в національній валюті — вищий відсоток і немає ризику втрати при зворотному обміні, — прокоментував ситуацію директор департаменту клієнтської політики комбанку Іван Фоміч.

Міст Патона розріжуть
Реконструкція київського моста Патона обійдеться комунальній корпорації “Київавтодор” у 500 млн. гривень, передають Українські новини.
За словами генерального директора корпорації Володимира Жукова, у першу чергу планується замінити залізобетонну плиту моста, що прослужила вже 50 років.
— Повністю демонтовувати міст ми не будемо, розріжем його уздовж, демонтуємо одну смугу, а потім другу, — сказав Жуков.
Він також підкреслив, що в результаті реконструкції на мосту Патона буде 8 повноцінних смуг руху.
Однак до реконструкції моста “Київавтодор” зможе приступити тільки після введення в експлуатацію Подільського моста і Дарницького автомобільно-залізничного моста, тобто не раніше 2008 року. За словами Жукова, якщо намагатися зробити це раніше, то транспортне сполучення між правим і лівим берегом Києва буде заблоковано.
Тим часом, міст Патона, побудований ще в 1953 році, потребує капітального ремонту, під час якого планується розширення проїзної частини, а також проведення очищення і заміни деяких металоконструкцій.

Італія легалізує українських мігрантів
До осені уряд Італії планує надати право на роботу 460 тисячам нелегальних мігрантів із країн, що не входять у ЄС. Значну частину з них складають громадяни України.
Про це повідомив представник Держради з питань економіки і праці Італії Джорджіо Алессандріні. За словами Алессандріні, майже півмільйона дозволів на легалізацію праці іммігрантів — це запити італійських роботодавців. При цьому сам уряд планував видати в три рази менше дозволів.
Загальної легалізації, як це було в Італії в 2002 році, уже не буде, додав професор.
У свою чергу, за твердженням соціолога Наталії Шегди, серед усіх трудових мігрантів Італії українці четверті за кількістю.
— На початку 2006 року, за даними Міністерства внутрішніх справ Італії, зареєстровано 117 тисяч українців, але самі українці стверджують, що їх там не менше 600-700 тисяч, — зазначила експерт. — Переважна більшість трудових мігрантів — вихідці з Західної України.

США оголосили бойкот Лукашенку
Міністерство фінансів США 19 червня включило президента Білорусі Олександра Лукашенка у список осіб, чиї рахунки на території Америки мають бути заморожені, передає УНІАН.
При цьому вводиться заборона на ведення з ним будь-якої співпраці з боку американських компаній.
Окрім білоруського президента, до списку Мінфіну США потрапили міністр юстиції Віктор Голованов, глава адміністрації президента Геннадій Невіглас, міністр внутрішніх справ Володимир Наумов, глава КДБ Білорусі Степан Сухоренко, глава Центрвиборчкому республіки Лідія Єрмошена і керівник державної телерадіокомпанії Олександр Зимовський.
Міністерство не стало оприлюднювати подробиць ухваленого рішення.
18 травня міністри закордонних справ 25 країн — членів Євросоюзу — прийняли рішення про арешт банківських рахунків і нерухомості 36 білоруських посадовців із списку нев’їзних на територію країн ЄС. Чиновникам з цього списку і пов’язаним з ними особам ставиться в провину порушення міжнародних виборчих стандартів, а також репресії щодо громадянського суспільства і демократичної опозиції під час президентської виборчої кампанії 2006 року.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору