Рівне:

Створення та просування сайтів

І В 75 МАРАФОНСЬКІ ДИСТАНЦІЇ НЕ СТРАШНІ

Особливий погляд 07-вер, 2006, 14:529 prov 968
Асфальтовані шляхи Рівненського гідропарку перетворилися минулої неділі для понад ста рівнян і гостей міста в бігові доріжки. Саме тут відбувся традиційний марафонський забіг спрортменів-любителів – членів місцевого клубу “На старт” та йому подібних з інших міст України й навіть сусідньої Білорусі. Присвятили це спортивне свято його організатори другій річниці з дня створення клубу “На старт”.
Якщо говорити точніше, клуб любителів бігу заради здоров’я в Рівному існує вже 19 років. Два роки тому завершив свою біографію клуб “Полум’я”, і на зміну йому прийшов новий, вище названий клуб, який очолює Володимир Босяцький. Записалися в цей колектив як зовсім юні бігуни, так і люди, котрим уже за 70. Нині, наприклад, наймолодшому рівненському клубівцю — учню загальноосвітньої школи №1 Андрію Шумзі лише 12, а найстаршим — Ніні Бондаренко та Нінель Максимовій перевалило за 75, молодшими за них на 5 років є подружжя Світлани та Віктора Колініченків. Та всі вони, як і решта однодумців різного віку, однаково добре почуваються в “На старті” як фізично, так і духовно. Непоодинокі клубівці, як-от ті ж Світлана Колініченко та Нінель Максимова, взимку моржують.
— Спорт додає душевних сил насамперед, — каже пані Світлана. — Бо відчуваєш, що живеш на цьому світі, а не існуєш. А після забігу, подібному сьогоднішньому, чи після запливу в холодній воді, інколи на пару з…лебедями, молодієш. Хоча до цього захоплення треба було прийти, перемігши острах, сумнів та вагання. Тепер без свого клубу життя не уявляю, як і мої друзі.
Сказане ветераном підтвердив і ось цей марафонський забіг з нагоди іменин клубу, на який на запрошення прибули любителі-спортсмени з Чернігова, Білої Церкви, Львова, Тернополя, Новоярова, кількох білоруський міст та з нашої області.
Кожен із них обрав свою улюблену дистанцію. Щопрада, згідно з правилами цих змагань, хлопчики й дівчатка до 12 років стартували на дистанції 2,5 кілометра. А старші учасники змагалися в швидкості та витривалості на дистанціях 5, 10 кілометрів і в надмарафоні. Бігли згідно з віковими групами: від 13 до 19 років, від 20 до 29, від 30 до 39, від 40 до 49, від 50 до 59, від 60 до 69, від 70 і старші.
Забіг виявився не на жарт конкурентним. Всяк із учасників марафонського змагання, попри вік і фізичну підготовку, прагнув випередити свій час, показаний на попередніх стартах. Серед ветеранів відзначилися 67-річна Світлана Колініченко та її 70-річний чоловік Віктор. Не пас задніх серед наймолодших бігунів і 12-річний Андрій Шумга. До речі, до занять у клубі Андрій постійно хворів на астму. А ось нині завдяки бігу, як зізналися кореспонденту його рідні, хлопець почувається повноцінною людиною.
Зафіксовані суддями результати марафонців-любителів організатори змагань урочисто оголосили в стінах клубу “На старт” та вручили переможцям грамоти, грошові премії та цінні подарунки. Тож свято заради здоров’я вдалося. Чекатимемо наступного. Тим часом рівненські клубівці готуватимуться до традиційних поїздок на подібні марафони до інших міст України та в Білорусь, де вже бували неоднораз, ставши призерами та переможцями. Власне, результати для них – не головне. Вони виходять на бігові доріжки заради власного здоров’я і прикладу для інших.
Юрій БЕРЕЗА,
Рівне.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору