Рівне:

Створення та просування сайтів

На Львівщині викрили факт нецільового використання бюджетних коштів в сумі 20 млн. грн.

Львівська область 11-лис, 2009, 13:089 Lobanovskiy 845
Співробітники управління державної служби боротьби з економічними злочинами викрили факт нецільового використання бюджетних коштів в сумі 20 млн. грн. отриманих ТзОВ у рамках кредитування проекту з впровадження передових енергозберігаючих технологій з виробництва альтернативних джерел палива.
Про це повідомляє ГУ МВС України у Львівській області.


Згідно Постанови Кабінету Міністрів України від 14.03.2007 “Про порядок використання у 2007 році коштів, передбачених у держбюджеті для надання кредитів на реалізацію інноваційних та інвестиційних проектів у галузях економіки”, передбачалось кредитування проектів з впровадження передових енергозберігаючих технологій з виробництва альтернативних джерел палива, які отримали позитивний висновок Національного агентства з питань забезпечення ефективного використання енергоресурсів (НАЕР).
У рамках виконання цієї Постанови КМУ, Державною іноваційною фінансово-кредитною установою (м.Київ) укладено договір про надання кредиту ТзОВ (м.Львів) з урахуванням висновку Центральної служби Української держекспертизи про доцільність впровадження зазначеною комерційною структурою проекту ”Організація виробництва електроенергії і тепла на території одного з ТзОВ Львівської області.
Відповідно до договору позичальник ТзОВ зобов’язувався використовувати усі кошти, отримані від кредитора, виключно на реалізацію проекту, із терміном його реалізації до кінця 2008 року.
Згідно укладеного договору та у відповідності до додаткової угоди, фінустанова надала ТзОВ кредит на суму 50 млн. грн. з метою впровадження та реалізації інвестиційного проекту під 7% річних, терміном до 31.12.2012 року. На розрахунковий рахунок цієї комерційної структури, одним траншем надійшли кредитні кошти на вказану суму.
Однак, 13.12.2007 службові особи ТзОВ всупереч умовам кредитного договору та вимогам законодавства про бюджетну систему України, уклали із банком депозитний договір банківського вкладу, на підставі якого частину отриманих коштів у сумі 20 млн. грн., всупереч цільовому призначенню, розмістили на депозитний рахунок вказаної банківської установи під 17% річних, строком до 01.07.2013.
Цим самим службові особи ТзОВ використали всупереч цільовому призначенню бюджетні кошти в сумі 20 млн. грн., отриманих у рамках кредитування проекту з впровадження передових енергозберігаючих технологій з виробництва альтернативних джерел палива.
За даним фактом порушено кримінальну справу за ч.2 ст. 210 КК України.
Сьогодні проводяться оперативно-слідчі заходи по встановленню інших фактів нецільового використання та розкрадання отриманих бюджетних коштів службовими особами ТзОВ у рамках виконання проекту з організації виробництва електроенергії і тепла.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору