Рівне:

Створення та просування сайтів

Батьки відмовляються щеплювати дітей

Україна і світ 27-лис, 2009, 11:259 prov 936
Батьки нещеплених дітей вимагають припинити дискримінацію їхніх чад. У дні, коли Україна потерпає від грипу, як сезонного, так і пандемічного, є люди, які вбачають у щепленні не панацею, а загрозу.

Цих людей об’єднує одне - їхні діти не мають жодного щеплення. Мотиви відмовитись від щеплень у кожного свої – одних налякав досвід знайомих, у яких після щеплень виникли ускладнення і хвороби, інші просто вважають, що таке втручання для дітей зайве.
Батьки, які об’єднались у громадські організації, що виступають проти вакцинації, вимагають припинити дискримінацію і скасувати статтю 15 в законі “Про захист населення від інфекційних хвороб”, яка забороняє приймати до садочків та шкіл нещеплених дітей.
У Центрі імунобіологічних препаратів Мінохоронздоров’я кажуть, що такої кількості відмов від профілактичних щеплень не було ніколи. Якщо так триватиме - Україну найближчим часом поглине хвиля епідемій.
А щодо заборони відвідувати садочки і школи нещепленим дітям, то дискримінацією це не вважають. Кажуть, в більшості розвинутих країн теж є обмеження для тих, хто відмовився від щеплень.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору