Рівне:

Створення та просування сайтів

Нещасний випадок на Івано-Франківщині: 11-класник застрелив ветерана

Івано-Франківська область 28-травня, 2010, 08:449 Lobanovskiy 1 064
Про трагедію, що сталася на шкільному подвір'ї суботнього ранку, ще довго говоритимуть на Івано-Франківщині. У селі Підвисокому 11-класник під час аматорського знімання випадково застрелив ветерана. Фільм присвячували подіям Другої Світової війни.

З іронії долі вчителя музики підвисоцької школи пана Василя цьогоріч номінували на одну з районних мистецьких премій. Попри свої обов'язки, він радо брав участь у всіх заходах. З власної ініціативи вирішив випускникам на згадку про шкільні роки відзняти фільм. Сценарій вигадав сам.

Василь Плугаторик, учитель музики підвисоцької школи:

- Тема урока - Велика Вітчизняна, учень з неуваги називає сьогоднішню дату, і тут фантастичний сюжет. І починається Велика Вітчизняна, закінчується тим, що учень просипається і береться за підручники.

Декорації та костюми для фільму вчитель шукав у цілому району. Дізнався, що в сусідньому селі в дідуся є колекція потрібних атрибутів. Ветерана запросив на знімання з усім спорядженням. Що війна для 80-річного учасника бойових дій повториться і у 21 сторіччі, ніхто й уявити не міг. Лихо сталося ось на цьому шкільному подвір'ї.

Дмитро Юрійчук, підвисоцький сільський голова:

- Діти сиділи на колесі, а дідусь відпочивав біля стіни. Пролунав постріл.

Учитель музики для фільму про війну подбав про бутафорську зброю. Одна з гвинтівок виявилася справжньою. Її приніс його знайомий - мисливець. Дав у руки школяреві у формі червоноармійця й запевнив, що це безпечно.

Оксана Молофій, мати школяра:

- Зброю йому дали в руки, він думав, що то макет, але йому не стало, і дівчинці не стало. Сказали побігти і принести макет, той сказав: "Бери стріляй, вже нічого не буде". А він поклав на колесо, рукою помацав - і вистрілило.

Ветеран дістав смертельні поранення перед очима єдиного в селі випускного класу. Діти шоковані, вони потребують фахової психологічної допомоги. Хлопець, що застрелив ветерана, мріє стати священиком. Міліціянти ж з'ясовують усі обставини трагедії. Порушена кримінальна справа.

Василь Гультайчук, керівник відділу УМВС України в Івано-Франківській області:

- Поки що справа за фактом подій, дальше може бути пред'явлене покарання конкретним особам, тому, хто передав зброю, і з іншого боку, треба належно розслідувати факт вбивства, загинула людина.

Родина ж випускника нині прагне лише одного: щоб ніхто не викривив фактів. Селом уже поширилися чутки, що хлопець украв зброю. Слідство триватиме кілька місяців. За цей час правоохоронці мають з'ясувати, що робили вчителі під час злощасного пострілу.



Світлана Лунгор, Марина Криворотова, Івано-Франківська область, НТН.
http://ntn.ua/uk/news/accidents/2010/05/27/3839
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору