Рівне:

Створення та просування сайтів

Обібрав друга та класного керівника

Кримінал 04-лис, 2010, 11:349 Lobanovskiy 934
Хвиля квартирних крадіжок прокотилася нещодавно у Березному. Втім, ніхто навіть і не здогадувався, що винуватець цих зухвалих злочинів — 14-річний Василь. Саме його нещодавно затримали співробітники сектора карного розшуку Березнівського РВ УМВС за підозрою у вчиненні кількох крадіжок.


Згодом виявилося, що Василь вже неодноразово крав, однак відповідальність за його ганебні вчинки несли батьки, оскільки хлопцеві було лише 13 років. Мотиви злочинів зрозуміти важко, адже сім’я, в якій він виховується, благополучна та забезпечена.
На сьогодні працівники карного розшуку розкрили три злочини за гарячими слідами, котрі скоїв Василь, а ще в одному він зізнався сам.
Як виявилося, хлопець не розмінювався на дрібниці і крав лише цінні речі. Навіть друзі на були виключенням.
Так, нещодавно відкривши балкон, Василь заліз до свого товариша та викрав ноутбук. Та, мабуть, цих грошей йому не вистачило, бо згодом підліток, розбивши вікно в одному із будинків Березного, викрав золоті та ювелірні прикраси, які згодом здав у ломбард. Третій злочин хлопчина вчинив аналогічно. Розбивши вікно в одному із помешкань, викрав понад три тисячі доларів США та 25 тисяч гривень.
Наразі хлопець зізнався лише в одному із злочинів, а саме у крадіжці у власного класного керівника. Підібравши ключ до дверей, підліток проник до будинку і поцупив 400 Євро, 90 доларів США та три тисячі гривень.
Як пояснив Василь, гроші він витрачав на розваги, випивку, поїздки на таксі, купівлю одягу та відпочинок у кафе, барах, на дискотеках.
Проти неповнолітнього порушили кримінальну справу за ч. 3 ст. 185 (крадіжка, поєднана з проникненням у житло) та ч.3 ст. 15 (замах на злочин) Кримінального кодексу України, що передбачає покарання у вигляді позбавленням волі на строк від 7 до 12 років з конфіскацією майна.
Світлана БОЙЧУРА, помічник начальника Березнівського РВ УМВС України в Рівненській області.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору