Рівне:

Створення та просування сайтів

На Буковині СБУ повернула державі унікальні історичні та культурні цінності

Чернівецька область 11-лис, 2010, 09:009 Lobanovskiy 885
Набув чинності вирок Глибоцького районного суду Чернівецької області за кримінальною справою, яка розслідувалася слідчими СБ України, щодо замаху на контрабандне переміщення через державний кордон предметів старовини, які мають історичну та культурну цінність.
52-річний киянин, який слідував з України в Республіку Болгарія потягом сполученням «Москва-Софія», був затриманий правоохоронцями у травні цього року в пункті пропуску станції «Вадул-Сірет» Чернівецької обласної митниці.
Зловмисник намагався без відповідного дозволу вивезти з України 242 антикварні нумізматичні одиниці й 13 нагород різних країн світу, понад тисячу фотографій солдат, офіцерів і військової техніки періоду Другої світової війни та 28 поштових листівок часів Першої світової війни. Предмети контрабанди він приховав від митного контролю в особистих речах. Згідно з висновком державної мистецтвознавчої експертизи, ці предмети мають історичну та культурну цінність.
Вироком суду зловмисник визнаний винним у вчиненні злочину, передбаченого ч.2 ст.15 та ч. 1 ст. 201 (замах на контрабанду) Кримінального кодексу України. Йому призначено покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з іспитовим терміном один рік та конфіскацією предметів контрабанди.
Наразі на підставі рішення Міжвідомчої ради з питань вивезення, ввезення та повернення культурних цінностей триває передача конфіскованих раритетів на постійне зберігання до музейного, бібліотечного та архівного фондів України.


Прес-центр СБ України
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору