Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині відродять рибне господарство

Волинська область 02-лют, 2011, 08:439 Lobanovskiy 929
Голова облдержадміністрації Борис Клімчук та його заступник Віталій Карпюк взяли участь в обласній нараді з питань впорядкування використання водних об''єктів Волинської області, наданих в оренду, яка відбулась сьогодні у Ковелі.
"Ми не будемо нікого критикувати, ми зібрались тут, щоб розібратись та навести лад у рибному господарстві області. Всі водні об''єкти - це ресурси загальнодержавного значення. Нам треба знайти спільні шляхи для вирішення усіх проблем цієї галузі та врегулювати їх", - такими словами Борис Клімчук звернувся до орендарів волинських озер.
На Волині водою вкрито 45 тис. га землі, з них 21 тис. га - це озера та ставки. 7 тис. га знаходяться в оренді. Однак місцевої риби на ринках не дошукаєшся. Зазвичай, продають товар завезений з інших регіонів України.
В області в оренді перебуває 371 земельна ділянка водного фонду, а договорів укладено лише на 313 водних об''єктах. Таким чином, 58 суб''єктів господарської діяльності працюють, не оформивши правовстановлюючих документів.
"Потреба риби для населення області становить 20 тисяч тонн, - повідомив керівник Волиньдержрибохорони Тарас Куньчик, - а усі спеціалізовані рибні підприємства її забезпечують лише на 16%". Він каже, що риба на Волині вирощується, однак не обліковується. Тому, аби вирішити проблему, треба максимально зарибнити водні плеса.
Цю ідею підтримав і голова облдержадміністрації. Борис Клімчук пообіцяв керівникам кращих 10-15 рибних господарств області обнулення кредитних ставок на закупівлю малька.
Точкою відліку для орендарів будуть Пасхальні свята. До цього часу вони повинні належно оформити нові договори, а контролюючі органи замість штрафів, надаватимуть поради та рекомендації. "Це буде так званий нульовий період. Нам необхідно рибну справу поставити на ноги. Через рік проведемо аналіз економічної ефективності орендованих водойм, і тоді побачимо, хто і як господарює на волинських озерах", - зазначив Борис Клімчук.
Результатом наради стане невеличка брошурка, яку невдовзі видадуть для орендарів водних плес області. До неї увійдуть усі основні положення земельного та водного законодавства, а також типовий варіант орендного договору.

Прес-служба облдержадміністрації
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору