Рівне:

Створення та просування сайтів

4,7 млн податків не сплатив підприємець-депутат у Рівному

Кримінал / Рівненська область 04-кві, 2011, 10:449 Lobanovskiy 1 004
У результаті перевірки прокуратура Рівненської області виявила злочинну схему ухилення від сплати податків приватним підприємцем – депутатом Рівненської міської ради на суму 4,7 мільйона гривень.
Про це Провінційці повідомили у прес-службі прокуратури області.

Для прикриття злочинної діяльності депутат упродовж 2007-2009 років оформляв документи про проведення господарських операцій з отримання товарно-матеріальних цінностей, що фактично є безтоварні. Це дало підстави ухилитись від сплати до бюджету 4,7 млн грн.
За фактом умисного ухилення від сплати податків в особливо великих розмірах за ознаками злочину, передбаченого ч.3 ст.212 КК України, прокуратура області порушила проти депутата кримінальну справу. Під час досудового слідства він подав до податкових органів правдиві документи офіційної звітності, визнав борг перед державою та зобов’язався його сплатити. Справа скерована на розгляд до суду.
Ще одну кримінальну справу порушили органи податкової міліції за ч.2 ст.212 КК України проти керівника одного з ВАТ Рівненщини, який впродовж 2009-2010 років умисно ухилився від сплати страхових внесків на загальнообов'язкове державне пенсійне страхування у сумі 770 тисяч гривень.
За результатами розслідування кримінальної справи керівник товариства погасив перед Пенсійним фондом України усі зобов'язання разом із штрафними санкціями, тому справу скеровано до суду для вирішення питання про звільнення його від кримінальної відповідальності.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору