Рівне:

Створення та просування сайтів

Вчителі правознавства Рівного вивчали основи приватного права

Рівненська область 24-лют, 2012, 13:059 prov 797
Семінар «Вивчення тем з основ приватного права» для вчителів правознавства міських шкіл Рівного пройшов сьогодні в приміщенні ЗОШ №24. На запрошення Управління освіти Рівненського міськвиконкому його провели керівник центру права РОГО «Комітет виборців України» Микола Глотов та юрист організації Мирослава Примак.
Під час цього навчання вчителі правознавства мали можливість ознайомитися з особливостями реалізації і захисту права власності на житло та землю громадянами України. Зокрема, з питаннями індивідуального будівництва, правочинів, приватизації квартир державного житлового фонду, викупу квартир з фонду житлових і житлово-будівельних кооперативів, інвестування коштів у будівництво за участю професійних посередників тощо. Присутніх же найбільше цікавили процедура присвоєння кадастрового номера на земельну ділянку, документи на яку були оформлені більше 10 років тому, та оформлення права власності на житло після смерті родичів у порядку спадкування.
Також фахівці Рівненського КВУ розповіли про зміни, які відбулися у взаємовідносинах людини і влади в нашій державі у зв’язку з набуттям чинності Закону «Про доступ до публічної інформації». Останнім часом в ЗМІ і загалом у суспільстві часто згадувався Закон України «Про захист персональних даних». Тому теоретичні засади, практику застосування і його роль у приватному житті кожної людини теж стали темою семінару.
Крім того, усім присутнім на навчанні вчителям були безоплатно надані примірники книги «Правовий путівник жителів сіл». У ній описані особливості функціонування органів влади в Україні, у формі «питання-відповідь» розглянуті ситуації, з якими найчастіше звертаються мешканці сіл області до центрів права РОГО «Комітет виборців України», а також подані практичні рекомендації щодо дій у різних життєвих ситуаціях. Для більшої практичної користі видання наприкінці до неї додані зразки процесуальних документів та контактні дані деяких органів влади і місцевого самоврядування.
Загалом участь у семінарі взяли більше 30 вчителів правознавства з Рівного.
Інформаційний відділ РОГО КВУ
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору