Рівне:

Створення та просування сайтів

На Волині раніше судимий втягнув неповнолітніх до криміналу

Волинська область 07-кві, 2012, 14:149 prov 997
Майже місяць волинські правоохоронці шукали крадіїв, котрі оббирали дачні будиночки. За цей час із заявами до правоохоронних органів звернулося десятеро постраждалих. Люди стверджували: їх обкрадали лише вночі і забирали все, що потрапляло на очі. Навіть посуд. Згодом стало відомо: пострахом є неповнолітні. А ініціатором їхніх "подвигів" - чоловік з кримінальним минулим.
Більшість цих цегляних будиночків під Луцьком на сімох замках. Хвіртки окремих навіть обтягнуті колючим дротом. Та дачних грабіжників це не зупинило.
Олександр Стернічук, кореспондент:
- Як правило, діяли зловмисники - ось в оцій зоні приватних дач. Вона найдалі від дороги і не охороняється собаками. Що садиба порожня, банді сповіщав великий амбарний замок на дверях. Далі "працювали" за звиклою схемою: били скло і пробиралися у середину.
Микола з дружиною Інною від крадіїв постраждали першими.
Микола, постраждалий:
- Тут в мене влізли, витягли вікно. Мішок цукру забрали, я якраз привіз. Бритву, дезодорант - то теж позабирали, а потім викинули на дворі. А я ранком думаю, що так собаки гавкають? Встаю. Глядь через вікно - лазять там. Я відкриваю вікно і кажу: ану, жінко давай рушницю зараз я вас…а вони через забор і хода.
Та повернулися любителі легкої наживи менш, ніж за тиждень. По сусідству із Миколиною ділянкою обікрали підсобне приміщення - винесли добра на 5,5 тисяч гривень.
Олександр Басалик, керівник Ківерецького РВ міліції:
- В ході проведення оперативно-розшукових заходів було встановлено, що до скоєння даних злочинів причетний раніше судимий громадянин , який раніше відбував покарання за розбій. У свою злочинну діяльність втягнув племінника і 13-річного друга племінника.
Лиходіїв правоохоронці вирішили "брати" на гарячому, тож довелося кілька ночей просидіти в засідках. Удача їм усміхнулась, коли трійця пішла на черговий кримінал.
В'ячеслав Шип, слідчий Ківерецького РВ міліції:
- З собою носили молотки, монтировки. Вскривали де шифер, де замки на дверях, забирали, в основному, телевізори, газонокосарки, електропроводку знімали - усе, що було пов'язано з електротоварами. Дані речі вони частково збували у Луцьку на ринку, інші вилучені і знаходяться у нас і будуть повернуті власникам.
Натхненник кримінальних подвигів - 30-річний Михайло. Чоловік розповідає - дітвору з собою брав як помічників: пролазити в шпарини, куди дорослому - годі!
Затриманий:
- Чотири місяці назад я звільнився. Получав 100-200 гривень - не вистачало. Співмешканка набрала в борг у магазині півтори тисячі, більше не хотіли писати. Прийшлося мені таким чином піти…
Тепер доведеться відповідати. За фактом крадіжок порушена кримінальна справа, інша на стадії впровадження - за втягування в злочинну діяльність неповнолітніх.
Олександр Стернічук, Інна Суховерхова
ntn.ua

Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору