Рівне:

Створення та просування сайтів

На Рівненщині влада перешкоджає опозиційному нардепу зустрічатися з виборцями

Політика 20-лип, 2012, 00:079 prov 1 402
19 липня з робочим візитом у Рівненській області перебуватиме представник об’єднаної опозиції, народний депутат України, член фракції «БЮТ-Батьківщина» Остап Семерак. Згідно з попереднім планом нардеп має провести зустрічі з виборцями в селі Зоря Рівненського району та місті Костопіль. Планувалося, що спілкуватиметься він з людьми у приміщеннях місцевих Будинків культури. Втім, місцева влада з цього приводу має інші плани.
16 липня представники районного виборчого штабу об’єднаної опозиції письмово звернулися до заступника директора агрофірми "Зоря іменні В.А. Плютинського" Ольги Парфенюк з проханням надати в оренду приміщення Будинку культури в селі Зоря для проведення зустрічі мешканців з народним депутатом Остапом Семераком. Як повідомив заступник керівника штабу об'єднаної опозиції Володимир Пилипчук, заступник директора агрофірми негативно сприйняла звістку про приїзд депутата та різними методами намагалася перешкодити можливій зустрічі в приміщенні Будинку культури. На думку представника об’єднаної опозиції, це пов'язано із негласними розпорядженнями керівників області, які забороняють сприяти зустрічам громади із опозиційними кандидатами.
- Спочатку дирекція ніби дала добро, - розповідає Володимир Пилипчук. - Однак, нам виставили неймовірні умови. За оренду приміщення з нас хотіли взяти 750 гривень. Ми переконані, що таким чином дирекція намагалася відлякати нас ціною, сподіваючись, що ми не погодимося самі і не доведеться нам офіційно відмовляти. Однак, ми погодилися і навіть взяли рахунок для здійснення проплати.
Цікаво, що спостерігачі Громадської мережі «ОПОРА» у Рівному перевірили твердження про завищення ціни на оренду приміщення. Вони з'ясували, що винайняти велику залу в Рівненському МПК "Текстильник", який може вмістити до 600 відвідувачів, обійшлася б нардепові дешевше ніж оренда актової зали в будинку культури села Зоря. Зі слів директора комунальної установи Тараса Максименка, ця послуга в Рівному коштує близько 700 гривень.
Коли представник районного виборчого штабу поїхав проплатити за оренду залу, йому зателефонувала Ольга Парфенюк і повідомила, що надати зал в оренду вони не можуть, бо будинок культури зненацька затопило. На жаль, представники «ОПОРИ», які приїхали до Зорі, не змогли перевірити у якому ж стані перебуває «затоплений» зал. Їх просто не впустили в середину.
За схожим сценарієм розгорталася ситуація у Костополі. Як повідомив керівник Костопільського районного виборчого штабу об’єднаної опозиції Андрій Лендел, він особисто домовлявся за оренду зали в районному будинку культури. Спочатку йому пішли на зустріч і сказали, щоб за дві години до приїзду нардепа підійшов і заплатив за оренду приміщення. А вже наступного дня, коли пан Андрій завітав до керівництва будинку культури, щоб укласти договір оренди, йому відмовили. Бо на час, коли Остап Семерак перебуватиме в Костополі, зал вже орендували представники благодійного фонду Партії регіонів.
За словами Андрія Лендела, керівники будинку культури попередили місцеву владу про візит опозиційного депутата і просто тягнули час аби придумати як толерантно відмовити в оренді зали. Певно довелося терміново заключити угоду про оренду з благодійним фондом провладної партії.
Прес-служба Рівненського РВШ об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина»
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору