Рівне:

Створення та просування сайтів

Рівненська митниця ДФС інформує

Рівненська область 18-лют, 2016, 18:069 prov 1 006
У січні 206 року Рівненською митницею заведено чотири резонансні справи на суму 5 186 тис. грн.
Працівниками УАР та ПМП Рівненської митниці ДФС проведено перевірку щодо законності ввезення на митну територію України товарів «блоки живлення різної потужності до електроприладів» на адресу одного із товариств з обмеженою відповідальністю м. Львова.
В результаті проведеного огляду заявленого товару «пристрої для зарядки акумуляторів» встановлено, що в митній декларації директором підприємства не заявлено точних відомостей стосовно найменування та маркування товару.
Фактично, через митний кордон України з Китаю було ввезено «блоки живлення різної потужності до електроприладів» попередньо на суму більше 180 тис. гривень.
Таким чином, проведеними заходами встановлено, що директором ТОВ «Е» не заявлено за встановленою формою точних та достовірних відомостей, а саме: найменування, назва, марка про товари, які підлягають обов’язковому декларуванню.
Як наслідок, відносно директора ТОВ «Е» працівниками Рівненської митниці ДФС заведено адміністративну справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, відповідальність за яке передбачена ст. 472 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків від вартості товарів з конфіскацією цих товарів.
Предмети правопорушення тимчасово вилучені та розміщені на склад Рівненської митниці ДФС. Визначена вартість предметів правопорушення складає 1 206 тис.грн. На даний час здійснюється провадження.
Працівниками Рівненської митниці ДФС за інформацією отриманою з Республіки Білорусь та проведено перевірку щодо законності вивезення громадянином «П» з митної території України до Республіки Білорусь транспортного засобу марки «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT» 2011 року випуску з реєстраційними знаками України.
В результаті проведеної перевірки, з врахуванням копій документів отриманих від митних органів Республіки Білорусь, та інформації отриманої з органів УДАІ УМВС України в Рівненській області встановлено, що даному реєстраційному номеру належить автомобіль марки «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT» але з іншим номером він коду (номер кузова).
За номером він який був зазначений в реєстраційних документах при оформленні транспортні засоби в органах ДАІ Україні не реєструвалися.
Згідно автоматизованої системи митного оформлення «Інспектор» ДФС та єдиної автоматизованої інформаційної системи (ЄАІС) фактів митного оформлення транспортного засобу «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT» та ввезення його на митну територію України, не зафіксовано.
З допомогою міцної взаємодії з митними органами іноземних держав отримано інформацію про те, що транспортний засіб марки «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT» з відповідним номером, що перетнув митний кордон як України так і Республіки Білорусь розшукується в Республіці Польща як викрадений.
Таким чином, громадянин «П» вчинив дії спрямовані на переміщення товару: автомобіля марки «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT», VIN, з реєстраційним номером України через митний кордон України з приховуванням від митного контролю шляхом подання органу доходів і зборів як підстави для переміщення товарів документів одержаних незаконним шляхом, або таких, що містять неправдиві відомості, а саме: свідоцтво про реєстрацію транспортного засобу «LAND ROVER RANGE ROVER SPORT» а також, вчинив дії щодо зберігання, перевезення товарів, транспортного засобу ввезеного на митну територію України поза митним контролем або з приховуванням від митного контролю.
Як наслідок, відносно громадянином «П» працівниками Рівненської митниці ДФС заведено одну адміністративну справу про порушення митних правил за ознаками правопорушення, відповідальність за яке передбачена ч.1 ст. 483 та ст. 484 Митного кодексу України, санкція якої передбачає накладення штрафу в розмірі 100 відсотків від вартості товарів - безпосередніх предметів порушення митних правил з конфіскацією цих товарів.
Вартість транспортного засобу складає 1 131 тисяч гривень.
Від митного органу Італії інформаці, яка отримана у жовтні 2015 р., щодо ввезення товарів широкого вжитку (меблів), у січні заведено 3 справи про ПМП відносно директора українського ТОВ за ознаками правопорушення передбаченого ч. 1 ст. 483 МК України, на загальну суму 2 777 тис.грн.
По інформації, що надійшла у жовтні 2015 року, щодо ввезення в Україну транспортного засобу гр. України у січні 2016 р. заведено справу про ПМП за ознаками ст. 483 МКУ на суму 70,4 тис. грн.
29.01.2016року суддею Рівненського міського суду прийнято рішення про застосування стягнення у видгляді штрафу в розмірі 100 % вартості товарів, безпосередніх предметів порушення митних правил, що становить 1 366 тис.грн. з конфіскацією товарів, предметів порушень митних правил, яке передбачене ч. 1 ст. 483 Митного кодексу України.

За матеріалами Рівненської митниці ДФС.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору