Рівне:

Створення та просування сайтів

Коротко

Україна і світ 22-травня, 2008, 15:199 prov 1 297
Дефіцит олії зберігатиметься
Цього маркетингового року, незважаючи на очікуване збільшення світового виробництва олії на 24%, в Україні зберігатиметься її дефіцит у зв`язку зі зростанням її споживання на 26%. Про це заявив заступник міністра аграрної політики України Ярослав Гадзало.
За його словами, в найближчому майбутньому також слід чекати зростання попиту й, відповідно, зростання обсягів виробництва біопалива з рослинної сировини. Так, відповідно до наведених Я.Гадзало експертних даних, щорічний приріст виробництва біопалива становитиме 6-7%. За його словами, зростаючі світові потреби в паливі й зростаючі ціни на продовольчі товари змушують Україну планувати інтенсивніше сільгоспвиробництво.
Як повідомлялося раніше, у квітні „Cargill Inc”, найбільша сільськогосподарська компанія США, тимчасово припинила виробництво соняшникової олії на своїх двох заводах в Україні.

Укрзалізниця з 1 червня може підняти ціни на квитки
Державна адміністрація залізничного транспорту України (Укрзалізниця) не виключає підвищення тарифів на внутрішніх напрямах на 5% з 1 червня, повідомив начальник Головного пасажирського управління Укрзалізниці Леонід Лобойко.
Як повідомлялося, раніше планувалося підвищити тарифи у внутрішньому залізничному сполученні з 1 квітня, проте підвищення не відбулося, оскільки воно не було узгоджене, зокрема, з профспілковими організаціями.

У дитячій поліклініці зарізали хірурга

У місті Горлівці Донецької області в дитячій поліклініці невідомий вбив ножем лікаря-хірурга. Як повідомили в обласному управлінні охорони здоров’я, 17 травня невідомий чоловік увірвався у кабінет, де вів прийом дитячий лікар-хірург, і завдав йому поранення ножем у шию. Після цього зловмисник втік.
У постраждалого виявилася перерізаною сонна артерія, в результаті чого він помер. Міліція Горлівки веде пошуки злочинця, проте поки що вони не мають результатів.

У Зімбабве випустили банкноту номіналом 500 мільйонів доларів
Інфляція у Зімбабве в березні склала 355000%. До такого зростання інфляції Центробанк Зімбабве випустив банкноту номіналом у 500 мільйонів доларів (близько 2 доларів США).
Інфляція зросла через підвищення вартості продуктів харчування і безалкогольних напоїв. За даними Світового банку, Зімбабве має найвищі темпи інфляції у світі. Економіка країни вже десять років знаходиться в стані рецесії.

Зовнішнє тестування відкрило 19 вундеркіндів
19 учасників зовнішнього тестування написали тести на 200 балів відразу з двох предметів. Про це повідомив директор Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО) Ігор Лікарчук.
Лікарчук зазначив, що у списку тих, хто найбільше вирізнився, немає прізвищ відомих «шишок» місцевого або центрального масштабу. Він також розповів, що серед тих, хто набрав 200 балів відразу з двох предметів, один учасник зовнішнього тестування – із АР Крим, один – із Донецька, два – з Київської області, один – з Львівської, один – з Рівненської, один – з Херсонської, один – з Чернігівської, троє – з Чернівецької, шестеро – з Києва. Найкращі та найвищі результати продемонстрували як випускники відомих і авторитетних навчальних закладів – профільних, спеціалізованих, так і випускники рядових загальноосвітніх шкіл.

Кримських школярів прийняли в піонери
У Сімферополі 19 травня – на радянське свято Дня піонерії – пройшов урочистий прийом у піонери учнів кримських шкіл. Як повідомила голова Кримської піонерської організації Олена Лісіна, в піонери було прийнято приблизно 50 дітей – учнів шкіл Сімферополя, Ялти, Бахчисараю, Сакського та Чорноморського районів Криму. Червоні галстуки дітям пов’язали кримські комуністи, зокрема їхній лідер – Леонід Грач.

Міністр оборони Іспанії народила хлопчика
Міністр оборони Іспанії Кармі Чакон народила в понеділок, 19 травня, свого первістка – хлопчика, якого назвали Мікель. Міністр вирушила в понеділок вранці на черговий огляд в клініку в супроводі сестри і матері. Лікарі встановили, що пологи можуть настати вже через декілька годин і залишили пацієнтку в клініці.
Нагадаємо, 37-річна Кармі Чакон стала першою за всю історію Іспанії жінкою, яка зайняла посаду міністра оборони. При цьому вона стала першою жінкою в світі, яка посіла подібну посаду на сьомому місяці вагітності. Крім того, в новому уряді вперше стало більше жінок, ніж чоловіків.
Схожі новини
Сайт безкоштовних оголошень Сайт безкоштовних оголошень Пакети з логотипом

Соц. мережі
Вгору